5 secrete pentru dinti mai albi

/ / Modificat: 2013-04-03
5 secrete pentru dinti mai albi

Dintii albi si stralucitori fac zambetele mai frumoase. Insa odata cu inaintarea in varsta, ingalbenirea si patarea dintilor sunt inevitabile, daca nu iei la timp masurile necesare de prevenire a lor. Si alimentele, bauturile, fumatul sau unele tipuri de apa de gura reprezinta factori care pot pigmenta sau decolora dintii. Incearca sa iti albesti dintii in mod natural, cu cateva "remedii homemade", procedee realizate la domiciliu sau prin produse profesionale simple si usor de folosit. Iata cateva secrete care iti fac dintii mai albi si zambetul mai stralucitor!

Evita alimentele care pateaza dintii!

Alimentele sunt cei mai mari dusmani ai dintilor albi. Multe dintre alimentele pe care le consumi zilnic iti ingalbenesc dintii - cafeaua, ciocolata, sfecla, vinul rosu, sucurile din comert, ceaiul negru, fructele de padure etc. Pe langa faptul ca este un obicei daunator sanatatii tale, fumatul isi pune din plin amprenta si asupra culorii dintilor tai. Ii pateaza si ii predispun la carii mai usor decat o fac alimentele.

Consuma alimente care curata si albesc dintii!

Exista si alimente care au beneficiul de a curata si albi dintii, doar prin simplul lor consum. Merele, morcovii, telina si perele sunt doar cateva dintre alimentele care au acest merit. Aceste alimente provoaca secretia unor cantitati mari de saliva. Saliva are rolul de a "matura" colorantii si resturile alimentare de pe dinti si de a preveni ingalbenirea lor. In plus, acidul din saliva contribuie la neutralizarea acidului din alimente, scazand riscul aparitiei cariilor.  

Periaza-ti dintii cat mai des si mai corect!

Recomandarea stomatologilor este sa te speli pe dinti dupa fiecare masa. Doar in acest mod eviti ca acidul si pigmentii din alimente sa se depuna si stagneze foarte mult timp pe dinti si sa creasca astfel riscul patarii sau carierii lor. Periaza-ti cat mai des dintii, dar ai grija sa o faci corect. Cumpara-ti o periuta profesionala de dinti si o pasta de buna calitate. Ai grija sa ajungi cu periuta in toate zonele cavitatii bucale si sa insisti bine pe dinti si intre acestia. Un periaj dentar corect dureaza in jur de 2 minute. Dupa periaj, foloseste obligatoriu ata dentara, pentru a scoate resturile alimentare dintre dinti. Daca iti este imposibil sa folosesti periuta de dinti dupa fiecare masa, atunci apeleaza la "curatatori" temporari - mesteca rapid o guma, mananca un mar sau alt aliment care curata dintii imediat si impiedica ingalbenirea dintilor.  

Foloseste produse profesionale de albit pentru acasa!

In cazul in care ai o dantura sanatoasa, fara carii si alte afectiuni, atunci albirea dintilor se poate face la domiciliu. Tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi produse profesionale de albit. Acestea se gasesc in farmacii si magazine de specialitate sub forma de kituri speciale. Printre cele mai recomandate produse se numara:

  • pastele de dinti cu efect de albire;
  • benzile de albire;
  • gelurile de albire cu peroxid.

Mergi la stomatolog pentru tratamente de albire a dintilor!

Remediile naturiste sau cele profesionale pentru acasa nu sunt intotdeauna recomandate. In situatia in care ai probleme si afectiuni stomatologice, porti aparat dentar sau ai coronite ori alte implanturi, este indicat sa mergi la medic. Pentru a evita deplasarea sau deteriorarea lucrarilor dentare pe care le ai, este indicat sa lasi medicul stomatolog sa faca albirea, cu tratamente speciale si masuri de precautie specifice. Stomatologii sustin ca daca ai o igiena orala corecta si o alimentatie sanatoasa, riscul ingalbenirii dintilor scade considerabil. In plus, controalele regulate la medic, de cel putin doua ori pe an, tin la distanta afectiunile care ar putea produce decolorarea dintilor si deteriorarea lor. De exemplu, detartrajul realizat de doua ori pe an sau la recomandarea medicului contribuie din plin la albirea danturii si prevenirea afectiunilor.  

Cunosti si alte tratamente sau secrete simple de albire a dintilor? Spune-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode albire dinti Alimente albire dinti Albire dinti

Articole recomandate

Citeste si despre