4 boli diagnosticate adesea gresit

/ / Modificat: 2017-03-22
4 boli diagnosticate adesea gresit

Expertii care studiaza cazurile de malpraxis si rapoartele intocmite in urma autopsiilor spun ca anumite boli nu sunt depistate in mod corect. Acest fenomen se petrece la nesfarsit: 40% din procentajul greselilor facute de medici vizeaza confundarea unor afectiuni cu altele, din pricina simptomelor asemanatoare. Iata 4 boli diagnisticate adesea gresit si care necesita o investigatie medicala aprofundata.

Aceste erori, deseori cu consecinte grave, se petrec atunci cand medicul refuza sa efectueze alte teste suplimentare, deoarece este mult prea increzator in propriul verdict.

Afectiunile cardiace

Daca acuzi o oboseala intensa, insotita de dificultati respiratorii, dureri toracice si palpitatii, majoritatea specialistilor ar fi tentati sa creada ca suferi de atacuri de panica sau stres cronic. In realitate, aceste simptome mai pot indica afectiuni cardiace.

Confuzia se produce pe fondul manifestarilor mult mai discrete in cazul femeilor decat cel al barbatilor: lipsa de vlaga si tulburarile respiratorii pot fi singurele semnale de alarma. Statisticile arata ca aproximativ 50% din victimele unor atacuri cardiace au primit un diagnostic initial incorect.

Daca nu observi o imbunatatire rapida in urma tratamentului anti-anxietate, viziteaza urgent un medic cardiolog.

Hipotiroidismul

Insomnia, starea profunda de tristete, oboseala cronica, disconfortul muscular si cresterea nejustificata in greutate sunt simptome asociate in general cu depresia. Foarte putini medici prescriu analize pentru depistarea hipotiroidismului, o afectiune in care glanda tiroida nu mai reuseste sa produca suficienti hormoni.

Inainte sa accepti o terapie impotriva depresiei, solicita un test de sange pentru depistarea afectiunilor glandei tiroide.

Disectia de aorta

Disectiile de aorta pot fi confundate usor cu arsuri stomacale banale, deoarece unicul simptom al acestei boli (ruptura straturilor peretelui aortic) este o senzatie de arsura in zona pieptului. Inainte de a limita diagnosticul la aparatul digestiv, solicita analize amanuntite si in zona toracelui.

Atacul cerebral

Lipsa de mobilitate intr-o parte a trupului, durerile de cap, ameteala, ceata in privire si pierderea echilibrului sunt diagnosticate de obicei ca fiind semne ale vertijului, migrenelor sau afectiunilor urechii interne.

Aceleasi simptome pot indica producerea unui atac cerebral. Daca acestea persista mai mult de o ora, apeleaza la serviciul de urgenta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome boli

Articole recomandate

Citeste si despre