Trucuri pentru a bea zilnic mai multa apa

/ / Modificat: 2017-09-27
Trucuri pentru a bea  zilnic mai multa apa

art_1_apa_mineralaConsumul adecvat de apa este esential pentru buna functionare a organismului. Apa este cea care tine in functiune toate organele vitale si are o multime de beneficii in sanatatea noastra. Daca nu esti obisnuita sau nu iti place sa bei prea multa apa, dar iti doresti sa maresti consumul zilnic, iata cateva trucuri care te pot ajuta!

Stabileste cantitatea de apa necesara intr-o zi!

Cu siguranta ca ai auzit de regula celor 8 pahare zilnice necesare de apa. Insa fiecare organism are nevoie de cantitati diferite de apa. Cantitatea zilnica necesara se stabileste in functie de greutate, nivel de activitate fizica si climat.

Iata o metoda de calculare a necesarului zilnic de apa: imparte greutatea ta (in kilograme) la 30 si afli de cata apa ai nevoie.

Inlocuieste sucurile din preajma ta cu apa!

Daca nu bei apa, inseamna ca bei cel mai probabil sucuri. Atunci este timpul sa renunti la acestea. Nu mai cumpara sucuri si asigura-te ca la birou si in casa ai doar apa. Vei fi nevoita sa o bei atunci cand ti-e sete.

Ia-ti un recipient cu care sa contorizezi cata apa bei zilnic!

consum_apa_cantitateFie ca e cana preferata sau o sticla de 0.5, 1 sau 2 litri trebuie sa alegi un astfel de recipient care te ajuta sa iti dai seama cata apa consumi zilnic. In acest fel iti vei da seama cat trebuie sa mai adaugi la ratia zilnica.

Da gust apei cu arome naturale!

Daca nu iti place sa bei apa simpla, atunci poti apela la cateva trucuri care sa te ajute sa savurezi. Poti adauga diverse arome naturale - lamaie, menta, putina miere sau o poti consuma sub forma de ceaiuri (calde, reci) neindulcite.

Foloseste-te de alarma ceasului sau telefonului pentru a bea apa cat mai des!

Nu este suficient doar sa bei apa. Trebuie sa o faci cum trebuie. Nu poti bea toata cantitatea o data. Important este sa o imparti pe parcursul intregii zile, in portii mici si dese. Telefonul sau ceasul te poate "anunta" prin alarma cand este timpul sa mai bei o gura sau un pahar cu apa.

Mananca alimente pline de apa!

Este posibil sa "mananci" apa. Nu numai apa simpla se adauga la consumul zilnic, ci si ceea ce mananci. Unele alimente sau bauturi contribuie la deshidratare (ca de exemplu cafeaua), in timp ce altele completeaza consumul de apa.

Multe fructe si legume au un continut crescut de apa. Pepenele rosu, rosia, castravetele si chiar oul contin cantitati mari. Dar beneficiezi de ele numai daca le consumi in stare cat mai naturala si proaspete.

Ia-ti un sistem de purificare a apei!

consum_apa_beneficii_organismSe pare ca daca este trecuta printr-un sistem de purificare, apa are un gust mai bun. Este posibil sa nu consumi foarte multa apa pentru ca nu iti place gustul celei de la robinet sau pentru ca uiti mereu sa o cumperi pe cea plata. Cu ajutorul sistemului de purificare (care se monteaza la chiuveta) aceste scuze nu mai sunt plauzibile.

Bea apa cat mai rece!

Se pare ca apa rece are un alt gust si ajuta la cresterea consumului pe zi ce trece. Cu cat e mai rece, cu atat bei mai multa. Si oricum, in sezonul cald nimic nu se compara cu un pahar mare de apa plin de gheata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hidratare Deshidratare Sucuri Alimentatie Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre