Scaderea libidoului si cauzele sale

/ / Modificat: 2012-01-25
Scaderea libidoului si cauzele sale

Din punct de vedere medical, scaderea libidoului este o problema mai des intalnita la femei decat la barbati. Acest lucru se petrece deoarece dorinta sexuala masculina are origini preponderent fiziologice, pe cand cea feminina este influentata in mare parte de un cumul de factori psihologici.

Tocmai complexitatea libidoului feminin face deseori dificila identificarea cauzelor unei diminuari a dispozitiei de a face dragoste. Deschiderea femeii in cadrul intim tine de o satisfactie generala privind relatia cu partenerul si felul in care se desfasoara viata sa.

Cauze


Foto: healthandsuppliments.com

Cumulul de cauze care stau la baza scaderii libidoului este format din factori diversi, de la afectiuni medicale pana la tulburari psihologice:

  • boli: afectiuni renale, boli neurologice sau arteriale, artrite, diabet, cancer, hipertensiune arteriala;
  • abuzul de alcool si droguri;
  • obezitatea si anorexia;
  • operatii chirurgicale;
  • oboseala cronica;
  • anxietate, complexe, probleme de relationare, abuz fizic sau emotional, probleme de identitate sexuala.

Tratament

Primul pas pe care o femeie cu libidou scazut este recomandat sa il faca vizeaza, desigur, consultarea unui medic. In prima instanta, un set complet de analize va fi elucidator in privinta cauzelor de natura fizica. Acestea pot fi banale deficiente in vitamine sau un usor dezechilibru
hormonal.

In cazul in care nu se depisteaza nicio problema de ordin medical, o sedinta de consiliere cu un psihoterapeut poate fi elucidatoare pentru problemele emotionale ascunse, responsabile cu reducerea apetitului sexual.

Terapia de cuplu este de asemenea utila unei relatii intime care traverseaza un moment dificil. Specialistul va poate oferi ponturi pentru o mai buna comunicare in dormitor si in afara lui. Medicamentele destinate stimularii libidoului feminin nu si-au dovedit cu adevarat eficacitatea pana in prezent. Cremele si suplimentele alimentare care de adreseaza problemei in cauza prezinta si ele efecte relative asupra imbunatatirii vietii sexuale.

Alimentele cu rol afrodisiac (stridiile, ghimbirul, sparanghelul etc) si aromele care stimuleaza pasiunea unei femei (uleiul esential de migdale, ambra, mosc, trandafir, vanilie, scortisoara etc) pot fi de un real ajutor in redobandirea libidoului normal in viata de cuplu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre