Cum tratam pielea uscata iarna

/ / Modificat: 2011-10-18
Cum tratam pielea uscata iarna

Pielea uscata este o problema frecvent intalnita care se manifesta cu prevalenta iarna, cand umiditatea din atmosfera este mai scazuta decat in restul anului. Factorii nocivi pentru tegument, precum vantul puternic si temperaturile scazute, pot agrava procesul natural de imbatranire a pielii. Iata cum tratezi corect pielea uscata iarna si cum previi simptomele suparatoare ale acestei afectiuni.

Pielea uscata de la nivelul fetei, mainilor, picioarelor si buzelor apare la orice varsta si poate fi insotita sau nu de alte afectiuni dermatologice.

Simptomele pielii uscate

Iarna, factorii atmosferici agresivi indeparteaza stratul de lipide natural al pielii, care detine rol protector si hidratant. In plus, caldura emanata de calorifere, sobe sau alte surse conventionale de incalzire absoarbe umiditatea necesara tegumentului.

In aceste conditii, apar senzatii neplacute de mancarime, liniile fine devin mult mai vizibile, iar pielea pare tocita si solzoasa. In forme mai avansate, pielea uscata si ingrosata poate crapa, rezultand fisuri dureroase sau dezvoltandu-se boli serioase precum dermatita.

Foto: epicbeautyguide.com

Masuri de remediere a pielii uscate

Tratamentul pielii uscate consta in identificarea si inlaturarea factorilor declansatori. Nu uita, scopul tau este sa mentii umiditatea in interiorul tesutului, nu sa o adaugi din exterior. Cu alte cuvinte, daca ai impresia ca aplicarea compreselor ude sau baile prelungite te ajuta in acest caz, te inseli, intrucat apa are efect de spalare a lipidelor din tegument.

Sapunul clasic usuca si el in mod semnificativ pielea, de aceea este bine sa-l inlocuiesti pe timp de iarna cu unul care are o compozitie cremoasa, cu adaos de glicerina.

Spala-te in apa calduta, nicidecum fierbinte, reducand timpul petrecut la dus la maximum 10 minute in fiecare zi. Relaxarea indelungata in cada plina cu spuma (rezultata din substantele chimice adaugate) si temperatura ridicata a apei este o adevarata tortura pentru piele.

Hidrateaza-ti pielea imediat dupa ce faci dus sau te speli pe maini. Exista o varietate de lotiuni, creme, uleiuri, unguente si seruri in farmacii sau supermarketuri special concepute pentru aceasta problema.

Exfoliaza portiunile predispuse uscarii saptamanal dupa demachiere si dus. In acest fel, actiunea produselor pentru hidratare va fi mult mai eficienta.

Investeste intr-un umidificator de camera, va face minuni pentru pielea ta, care are nevoie de minimum 30% umiditate in aer pentru a ramane hidratata corespunzator. O varianta alternativa este sa pozitionezi un bol de apa pe dispozitivul folosit pentru incalzirea locuintei.

Buzele retin mai putina umiditate decat celelalte parti anatomice, de aceea este important sa le protejezi cu un balsam hranitor si protector in orice moment al zilei.

Solutii adiacente

Daca pielea ta este uscata si sensibila de fel, nu-ti mai spala chipul cu apa de la robinet: mineralale dure continute de aceasta pot fi cauza principala a problemelor tale. Foloseste apa de izvor imbuteliata.

Tabletele care contin ulei de peste, respectiv benefica grasime omega-3, s-au dovedit a fi extrem de eficiente in tratarea pielii uscate. In aproximativ sase saptamani, pielea, parul si unghiile isi vor imbunatati aspectul in mod remarcabil.

Nu in ultimul rand, consuma alimente sanatoase si o cantitate generoasa de apa zilnic, pentru a favoriza mentinerea supletetei si a sanatatii pielii tale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele uscata Tratament piele uscata Ingrijire piele Sanatate femei

Articole recomandate

Citeste si despre