Viitoare mamica de gemeni. Ajustari de buget

/ / Modificat: 2010-11-03
Viitoare mamica de gemeni. Ajustari de buget

 
Daca esti insarcinata si vei fi o viitoare mamica de gemeni, probabil ca esti ingrijorata ca ti se vor dubla cheltuielile si va trebui sa faci ajustari drastice de buget. Nu este neaparat nevoie sa se intample asa, mai ales daca ai grija ce si cum cumperi.

In primul rand, e bine sa te gandesti din timp la ce nevoi ai si la ce iti doresti – vei vedea ca devin importante lucrurile cu adevarat necesare, iar cele pe care doar ti le doresti trec pe planul secund.

E bine sa incepi sa faci economii inca din prima zi de viata a gemenilor tai: nu refuza nimic din ce iti ofera prietenii si familia si intereseaza-te ce produse gratuite ti se ofera la spital.

La magazinele second-hand, vei gasi, la preturi accesibile, produse altfel scumpe, cum ar fi patuturi de copii, paturele, chiar si hainute – daca prietenii nu ti-au dat deja de la copiii lor.

Tot de la prietenii cu copii mai marisori poti imprumuta carucioare, scaune de masina, jucarii, etc.

Incepe sa cumperi en gros

 Mari cantitai de scutece, servetele umede, chiar si borcanele cu mancare de bebelusi, toate ies "mai ieftin" daca le cumperi in cantitati mari.

Alaptatul este cel mai bun pentru bebelusi si e ...gratis. Daca insa e greu sa alaptezi gemenii, poti sa le faci singura mancarica acasa, in loc sa cumperi "borcanelele" scumpe din magazine.

Doar pentru ca vecinii tai au cheltuit o multime de bani pentru a amenaja camera copiilor nu inseamna ca trebuie sa faci la fel.

In primul rand, renunta la produsele care nu sunt absolut necesare: lampile de firma, pernele decorative, etc; micutii tai se vor simti mai bine intr-o incapere neaglomerata, aerisita si mobilata doar cu doua patuturi si masa de infasat!


Daca simti totusi nevoia de o schimbare, o cutie de vopsea lavabila nu costa mult si schimba instantaneu infatisarea unei camere. Instaleaza si cateva rafturi simple si camera este gata.

Citeste pentru mai multe sfaturi si idei dicutia mamicilor pe forum Mamici de gemeni, tripleti sau mai mult!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi gemeni

Articole recomandate

Citeste si despre