Economii simple la factura pentru mancare

/ / Modificat: 2011-11-13
Economii simple la factura pentru mancare

Daca si tu te intrebi cum sa faci economii la factura de mancare, afla ca sunt cateva modalitati simple care nu dau gres la acest capitol.


Daca si tu te intrebi cum sa faci economii la factura de mancare, afla ca sunt cateva modalitati simple care nu dau gres la acest capitol.

Primul lucru pe care poti sa il faci este sa faci cumparaturi o singura data pe saptamana, pentru toata saptamana, si fara sa iei copiii cu tine. Cu cat mai multe drumuri la magazine faci, cu atat ai mai multe sanse sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Plus ca a face cumparaturi la sfarsitul zilei cu un copil care tipa de mana ta te determina sa nu mai fii atenta la preturi si sa cumperi orice.

Fa-ti o lista de acasa cu ce ai nevoie sa cumperi, roaga pe cineva sa stea cu copiii, si fii atenta la preturi si la ce si cat cumperi. Daca gasesti o oferta promotionala de nerefuzat, poti sa te abati de la lista, dar numai intr-o astfel de situatie.



Poti sa incerci sa limitezi consumul alimentelor gata preparate, deoarece este mult mai ieftin sa le faci proaspete in casa.

Exista totusi si exceptii: painea de casa, sosul de paste. Dar sosul de salata, cu ulei si otet, e mai ieftin de preparat acasa. Nu cumpara produse deja feliate, pentru ca sunt mai scumpe. De asemenea, urmareste supermarketurile cu produse proprii, care au preturi mai mici. Ai grija insa sa le gasesti pe cele care iti plac deoarece multe pot lasa de dorit in privinta gustului.

Introdu o zi vegetariana in dieta familiei tale pentru a face economie la carne.

Poti prepara lasagna sau musaka vegetariene, si mergi la sigur. Alternativele la carne, ca soia sau tofu, sunt sanatoase dar sunt cateodata mai scumpe decat carnea.

Cumpara in cantitati mari, de la magazinele en-gross, dar ai grija pe ce dai banii.

Este inutil sa cumperi alimente perisabile din care arunci jumatate pentru ca s-au stricat. Concentreaza-te pe lucruri neperisabile ca: hartie igienica, zahar, orez etc. Poti imparti costurile si cumparaturile cu o alta familie, daca vrei sa cumperi alimente perisabile ca pieptul de pui.

Prepara cinele speciale pentru tine si sotul tau acasa, in loc sa mergeti la restaurant.

Hraneste copilul si culca-l devreme sau trimite-l sa doarma la bunici. Scoate farfuriile si tacamurile bune, deschide o sticla de vin si prepara o reteta speciala de friptura si un desert pretentios. Si pentru ca in felul acesta economisiti banii dati pe bona cat timp ati fi fost plecati si banii de taxi si restaurant, va permiteti sa mancati ceva delicios.

Citeste si 8 moduri de a economisi banii pe mancare.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti

Articole recomandate

Citeste si despre