Cum sa faci economii in vacanta

/ / Modificat: 2012-10-11
Cum sa faci economii in vacanta

Desi multa lume are impresia ca atunci cand faci economii in vacanta distrugi tot farmecul acesteia, exista metode de a reduce din cheltuieli fara a strica cheful de distractie. Chiar daca mergi in vacanta, nu inseamna ca trebuie sa risipesti bani acolo unde nu este nevoie si unde poti economisi substantial. Iata cum sa faci vacanta mult mai rentabila si sa te intorci si cu banuti acasa!

Opteaza pentru vacante cu buget redus!

Daca nu ti-ai ales inca vacanta, urmareste ofertele last-minute sau low-cost de la agentii. Sunt intotdeauna mai ieftine si ofera o multime de bonusuri (transport, reduceri la patul pentru copil in camera, mese etc.).

Nici voucherele de reduceri de pe site-urile de specialitate nu sunt de neglijat, daca vrei sa ai o vacanta la buget redus, dar care ofera conditii de buna calitate.

In cazul in care niciuna dintre variante nu iti surade, poti opta pentru excursii scurte, in tara, la munte sau pentru drumetii cu cortul.

Alege cel mai convenabil mijloc de transport!

Daca oferta de vacanta nu are inclus si transportul, este timpul sa cauti cel mai convenabil si avantajos mijloc de transport.

Ia in calcul ideea de a merge cu trenul, masina personala sau avionul. Vezi care este cea mai convenabila pentru bugetul tau. Atentie, ia in calcul si alte criterii, nu doar pe cel financiar, inainte sa te decizi. Mai conteaza si durata, confortul copiilor, dar si al vostru, riscurile etc.

Economiseste bani pe drumul pana la destinatie!

Fie ca mergi cu masina, avionul sau ca mergi cu trenul, cu cat drumul este mai lung, cu atat se cheltuie mai mult pe drumul pana la destinatie - pe gustari, mese, sucuri, bauturi, targuri de vizitat etc.

Pentru a evita cheltuielile care tin de mese, fa pachetele cu mancare de acasa. Prepara sandvisuri, cumpara snacks-uri si bauturi de acasa si ia-le in bagaj, pentru a le savura pe drum. Astfel, vei evita sa dai cativa euro in avion pe un sandvis sau sa platesti inutil zeci de lei la restaurant, la masa de pranz sau cina, cand mergi cu masina.

Viziteaza gratis sau la reducere obiective turistice!

In cazul in care ajungeti in destinatii in care trebuie sa vizitati multe obicetive turistice - muzee, expozitii, targuri - urmariti cu atentie programul lor.

Exista zile sau ore in care se fac reduceri. Nu uitati ca, la multe dintre ele, copiii au acces gratuit sau reducere foarte mare. Profitati de ele pentru a putea vizita cat mai multe obiective din orasul sau locatia pe care ati ales-o ca destinatie de vacanta.

Mananca ieftin si bun!

Se poate manca iefin si bun in vacanta, atat in tara, cat si in strainatate.

Daca nu ai optat pentru o vacanta all-inclusive, care este foarte avantajoasa in ceea ce priveste cheltuielile pe mancare, poti servi mesele in restaurante tip cantina sau bufet. Acestea iti prezinta o oferta bogata de preparate, iar preturile sunt mult mai mici decat in restaurante.

O alta optiune mai sunt si gheretele de pe strada, care servesc mancare la taraba sau la stand. Sunt gustoase si iti prezinta o oferta variata de mancaruri specifice fiecarei zone.

Ai reusit pana acum sa faci economii in vacanta? Care sunt secretele tale? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta cu buget redus

Articole recomandate

Citeste si despre