Alegerea unui calculator potrivit pentru familie

/ / Modificat: 2009-06-09
Alegerea unui calculator potrivit pentru familie





      

E greu sa alegi un calculator potrivit pentru familie, daca nu pricepi "alfabetul" computerelor. MAC, PC, RAM, DVD, CPU … suna chinezeste, nu?

Daca ai copii, cu siguranta vei dori sa le iei un calculator. Daca ai unul deja, probabil e plin de urme de degetele mici, asa ca ai nevoie de unul nou si mai bun, in vreme ce cel vechi ajunge definitiv pe mainile copiilor. Poti opta, daca te ajuta bugetul, sa iei un calculator copiilor si unul pentru adulti.

In orice caz, ai nevoie de cateva sfaturi pentru achizitionarea unui nou computer pentru acasa. Prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este daca ai nevoie de un laptop sau un calculator "clasic". Laptopurile sunt bune atunci cand nu beneficiezi de prea mult spatiu in casa si vrei sa ia libertate de miscare – sa il iei cu tine la o cafenea sau in parc – dar este ceva mai scump in raportul pret-calitate.

Daca vrei un calculator pe care sa lucreze toata familia, orienteaza-te spre un desktop. Sistemele tip desktop sunt mai ieftine, sunt mai usor de reparat si memoria le este usor marita.

O alta intrebare este daca vrei un Mac sau un PC – de obicei, este o alegere foarte personala.

Se spune ca Mac-urile sunt mai intuitive si mai usor de folosit decat PC-urile. Nici nu se prea lipesc virusii de ele si pot rula si Windows ca sistem secundar. PC-urile, in schimb, sunt mai ieftine si iti ofera mai multe programe.

De cata memorie ai nevoie?

Actualmente, se crede ca o memorie de 3 GB de RAM pe un desktop este suficienta pentru un calculator de familie. Pe un laptop, 2 GB sunt suficienti.

Cum ramane cu Hard Drive-ul si viteza procesorului?

Hard drive-ul este similar cu spatiul din dulap, asa ca cel mai bine te intrebi cat vrei sa depozitezi. In general, 80 GB ar trebui sa fie suficient pentru un utilizator obisnuit.

Procesorul este "creierul" computerului. In termeni generali, cu cat e mai rapid, cu atat e mai buna performanta calculatorului; 2.0 Ghz este considerat standard.

Orice ai alege pentru copiii tai, aminteste-ti ca pediatrii recomanda ca acestia sa petreaca maximum doua ore pe zi in fata ecranului – televizor si calculator. Calculatorul copiilor trebuie curatat de continutul necorespunzator si site-urile pentru adulti trebuie sa fie interzise accesului.

Citeste si Dependenta de calculator.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre