Patutul si scaunul auto pentru copii, printre obiectele de care orice viitor parinte are nevoie

/ / Modificat: 2016-01-14
Patutul si scaunul auto pentru copii, printre obiectele de care orice viitor parinte are nevoie

Cei care au deja un copil stiu ce inseamna pregatirile pentru clipa in care il vor vedea pentru prima data pe cel mic si cunosc tot ceea ce este nevoie pentru ca bebelusul sa se simta confortabil inca din primele clipe in care ajunge acasa.

Insa pentru cuplurile care asteapta pentru prima data un copil este ceva mai dificil. Uneori nici viitorii bunici sau rudele cu varsta mai inaintata nu pot sa ii ajute foarte mult, deoarece multe lucruri s-au schimbat si au evoluat de pe vremea in care ei deveneau proaspeti parinti. 

Ca si exemplu ar fi faptul ca pana nu demult nu era obligatoriu sa ai un scaun special pentru copii in masina, iar multe alte obiecte acum considerate indispensabile pentru cresterea unui bebelus, atunci nu existau. De aici si rezultatele unui studiu realizat recent, conform caruia peste 80% dintre familiile tinere isi aleg ca informatiile de baza legate de cresterea bebelusului sa le afle de la prietenii apropiati care au trecut recent prin experienta nasterii si cresterii unui bebelus.

Patutul, un obiect de mobilier indispensabil

copil_in_patut

Patutul, de foarte mult timp este vazut ca fiind extrem de important pentru ca bebelusul sa aiba un somn bun, iar parintii sa fie linistiti in privinta sigurantei si confortului celui mic.

In comert se pot gasi multe varietate de patuturi pentru bebelusi, pentru a indeplini orice necesitate de spatiu si buget. Cei care merg pe varianta clasica si doresc un patut construit din lemn, vor putea gasi un astfel de obiect de mobilier cu multa usurinta, pe cand cei care tin mai mult la modernitate si flexibilitate au varianta patuturilor realizate din combinatii de material textil, metal si plastic.

Un mare avantaj al modelelor de patuturi realizate din combinatii de materiale este faptul ca se pliaza, astfel ele fiind mult mai usor de transportat decat cele clasice din lemn. Un alt lucru care atrage la acest tip de patuturi este faptul ca adesea sunt colorate si pline de desene, ceea ce le ofera un aspect incantator si potrivit tematicii camerei.

Cele realizate din combinatii de materiale pot sa aiba si diverse accesorii de care cele de lemn nu dispun, cum ar fi masuta de schimbat scutecele, carusel muzical, sistem de leganare sau chiar baldachin si suport pentru acesta.

Scaunul auto pentru copii, o masura de protectie necesara

scaune_auto_pentru_copii

Conform legislatiei in vigoare, cei care devin parinti si au un automobil trebuie sa achizitioneze si un scaun auto special pentru copil, daca isi doresc sa il ia pe acesta atunci cand merg cu masina. Gama de scaune auto pentru copii este diversa, pe piata existand variante pentru orice buzunar. 

Culorile si modelele variaza foarte mult, cu diferite desene aplicate pe ele, aceste produse gasindu-se intr-o mare varietate, astfel ca le puteti alege in functie de genul copilului sau de spatiul din masina.

Un avantaj al unei investitii intr-un scaun auto pentru copii este faptul ca este una de lunga durata, deoarece majoritatea acestor scaune pot fi adaptate in functie de varsta si greutatea celui mic. 

Varstele intre care poate fi utilizat acelasi scaun auto variaza intre un an si 11 ani, insa trebuie sa fim atenti si la greutatea copilului pentru ca un astfel de scaun nu rezista, de cele mai multe ori, la greutati mai mari de 40 de kg. Asadar, in cele mai multe cazuri, achizitionarea unui asemenea scaun este o investitie ce se realizeaza doar o singura data. 

Atat timp cat acest produs va fi ingrijit corespunzator nu trebuie sa faceti nicio schimbare pentru ca puteti adapta scaunul la etapele de dezvoltare ale copilului.

Asadar daca va aflati in cautari pentru patuturi sau scaune auto pentru noul membru al familiei si va intrebati ce ar trebui sa cumparati, aflati ca le puteti achizitiona fie din magazine fizice sau de ce nu, din cele online.

Avantajul celor din urma este faptul ca aveti foarte mult timp sa va uitati la portofoliul de produsele si sa va consiliati cu specialistul din confortul propriei locuinte, iar transportul si schimbul produselor este de cele mai multe ori asigurat gratuit de catre vanzator.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre