12 lucruri pe care doar un parinte le poate face in 12 minute!

/ / Modificat: 2015-10-16
12 lucruri pe care doar un parinte le poate face in 12 minute!

Parintii pot fi considerati din multe puncte de vedere adevarati super-oameni datorita energiei lor inepuizabile, datorita abilitatilor de a jongla cu sarcinile de serviciu si cele de parinte, dar si datorita rapiditatii lor.

Un parinte reuseste sa faca o gramada de lucruri in doar cateva minute si, pe deasupra, le va face si foarte bine, fara sa faca rabat de la nimic. Odata ce devenim parinti suntem in priza in permanenta, iar asta se traduce prin dobandirea de "puteri" despre care nu stiam nimic inainte. Una dintre ele este viteza.

Stim ca televizorul nu este sub nicio forma un prieten de-ai copiilor nostri, insa in doze mici el poate reprezenta o forma de divertisment potrivita pentru prichindeisi ne poate ajuta pe noi parintii sa mai facem diverse treburi in casa care adesea raman nefacute chiar din cauza lipsei de timp. Asta nu inseamna ca trebuie sa-l abandonezi pe cel mic pe canapea in compania personajelor din desene animate toata ziua, insa 12 minute pe zi de televizor nu vor avea cu ce sa-i dauneze.

Cat copilul urmareste un episod de desene animate la televizor sau pe laptop, care dureaza circa 12 minute, noi reusim sa ducem la bun sfarsit o multime de treburi. Iata, asadar, 12 lucruri pe care numai un parinte le poate face in acest rastimp si, cel mai important, le poate face bine!

Se pregatesc pentru o noua zi

In doar 12 minute un parinte poate sa faca un dus, sa se imbrace, sa se pieptene, iar mamele vor reusi chiar si sa se machieze putin in timpul acesta. Toate obiceiurile de dimineata care inainte de aparitia copilului durau o ora, odata ce devenim parinti se pot face in mai putin de un sfert de ora. Bineinteles, asta inseamna ca dusurile lungi de dimineata si mastile de par care trebuie lasate sa-si faca efectul cateva minute bune nu mai intra in discutie.

Petrec timp in cuplu

In weekend, cand toata familia e acasa, in 12 - 15 minute, cat micutul e cu ochii in televizor, parintii pot petrece putin timp impreuna. Cand ai copii si un job full-time este destul de greu sa mai gasesti ragaz si pentru partenerul de viata, insa aceste 12 minute sunt suficiente pentru a mentine aprinsa flacara iubirii voastre.

Pregatesc copiii pentru gradinita/scoala

Daca la primul copil ai avut ceva dificultati in pregatirea lui pentru primele zile de gradinita, la al doilea esti deja un maestru al pregatirii copiilor in doi timpi si trei miscari. Vei reusi sa-i imbraci cat ai clipi, iar daca pe fundal ruleaza un episod dintr-un show pentru copii, care sa le distraga atentia, vor fi gata de iesit fara sa faca prea multa tevatura.

pregatire_masa_copii

Gatesc cina

Sa pregatesti cina pentru familie cand in jurul tau roiesc doi copii care debordeaza de energie nu e deloc o treaba usoara, insa cat se uita la un desen animat vei avea timp sa faci repede o cina usor de pregatit si gustoasa. O salata si niste paste se pregatesc in doar cateva minute, iar din cand in cand poti sa-ti acorzi putin timp tie si sa dai comanda de mancare la un restaurant care face livrari la domiciliu.

Fac un antrenament rapid

Daca inainte de aparitia copilului in viata ta obisnuiai sa fii foarte activ si sa faci antrenamente la sala de cateva ori pe saptamana, cu siguranta acum duci lipsa acelor zile, insa in 12 minute poti sa faci o sesiune de antrenament.

Cateva genoflexiuni, flotari si abdomene 12 minute pe zi, cat cel mic vede un episod din desenele preferate, iti vor reda energia si te vor ajuta sa-ti reintri in forma. Multi parinti care duc dorul orelor petrecute pe stepper la sala folosesc minutele in care cei mici se uita la televizor drept un prilej pentru a face cateva exercitii fizice.

Organizeaza "sertarul cu de toate"

Cu totii avem in casa un sertar in care aruncam orice ne iese in cale: foarfece, ace, papiote, baterii pentru telecomanda, incarcatoarele de telefoane, pixuri etc. 12 minute sunt suficiente pentru a restaura ordinea in acest sertar, astel incat daca maine ai nevoie de un nasture pentru camasa sa stii exact unde e.

timp_parinti_copii

Fac curatenie in dulap

Un timpul in care prichindeii se uita la desene poti sa faci curatenie si ordine in dulap si sa strangi hainele pe care nu le mai porti pentru a le dona unor centre de colectare. Acelasi lucru e valabil si la schimbarea anoptimpurilor, in 12 minute ai timp sa depozitezi maiourile si rochitele vaporoase de vara si sa le inlocuiesti in dulap cu puloverele.

Comanda cadouri / fac cumparaturi online

In 12 minute poti naviga linistita pe site-uri pentru a cumpara cadoul pentru aniversarea colegului de banca a micutului tau sau chiar pentru el. Cum parintii au timp limitat la dispozitie, magazinele virtuale sunt o modalitate la indemana pentru a rezolva probleme stringente si a face cumparaturi chiar de acasa.

Organizeaza lista de cumparaturi

Cele 12 minute cat dureaza un episod din "Tom si Jerry" sunt suficiente pentru a face o lista de cumparaturi pentru saptamana in curs. Copiii vor fi fascinati de personaje si tu te poti gandi linistita le ce alimente e nevoie sa cumperi si la ce mancaruri o sa gatesti saptamana asta.

Curata frigiderul

Cata vreme cel mic sta linistit pe canapea si urmareste un episod din animatia preferata, tu reusesti sa cureti frigiderul si sa arunci alimentele care au depasit data de expirare.

Manichiura

Cand ai copii mici, manichiura nu este o prioritate, insa un strat de oja e binevenit inainte de o sedinta importanta la birou cand vrem sa facem impresie buna, sau pur si simplu pentru a ne simti bine. In 12 minute, orice mama poate sa-si faca o manichiura perfecta, iar pentru ca lacul de unghii sa se usuce repede tine mainile intr-un bol cu apa rece dupa aplicarea ei.

Stransul jucariilor

Cu siguranta ca si podeaua sufrageriei tale este incarcata de jucarii de tot felul la finalul zilei, insa in 12 minute, parintii au puterea de a face totul luna si de a pune jucariile la locul lor.

Acestea sunt doar 12 exemple, insa suntem siguri ca parinti pot sa faca mult mai multe in 12 minute. Tu ce super-putere de parinte ai? Povesteste-ne experientele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp liber parinti Activitati parinti

Articole recomandate

Citeste si despre