12 idei sa pastrezi pozele copilului tau

/ / Modificat: 2014-05-09
12 idei sa pastrezi pozele copilului tau

Fiecare poza a copilului tau, incepand cu cea de la prima ecografie din sarcina si pana la cele realizate recent, reprezinta amintiri nepretuite. Ai adunat sute sau mii de astfel de poze in aparat sau camera video si fiecare dintre ele are o insemnatate aparte, insa stii bine ca nu iti poti acoperi peretii sau umple casa cu rame foto. Internetul, pandantivele, decoratiunile din casa si chiar hainele au devenit, in ziua de astazi, surse de inspiratie pentru pastrarea celor mai frumoase poze ale copilului tau.  

Pandantiv cu poza

pndantiv-poza-copil

Una dintre cele mai emotionante metode prin care poti pastra o fotografie a bebelusului - fie ca e cea de la ecografie (din sarcina) sau una in care l-ai surprins intr-o ipostaza speciala (facand primii pasi, zambind prima oara etc.) - este cea sub forma unui pandantiv special cu deschidere. Pandantivul cu poza bebelusului se ataseaza unui lant, pe care-l poti purta cu tine oricand, oriunde. Pe masura ce copilul creste, poti actualiza si schimba poza cu altele, mai recente. 

Albume de bebelusi

album-foto-bebe

Primul album foto al copilului trebuie sa fie unul special, care insumeaza pozele cu momentele marcante din cresterea lui pana pe la varsta de 1 an. Insa fiecare varsta are albumul ei, de aceea, trebuie sa cumperi ori sa confectionezi manual mai multe albume, pe masura ce copilul creste. Asigura-te ca sunt de marimi asemanatoare, astfel incat sa le poti depozita in diverse cutii cu amintiri.

Foto-carte

album-fotocarte

Daca nu vrei sa inserezi manual pozele intr-un album foto clasic, le poti transforma intr-o carte. Fiecare pagina va avea printata cate una sau mai multe fotografii, in colaje speciale. Le poti printa chiar tu, acasa, la o imprimanta color, pe hartie lucioasa. Le poti lega cu sfoara, confectionand astfel o carte personalizata. Insa poti comanda cartea si de la un magazin de specialitate. Indiferent daca o confectionezi tu sau o cumperi, avantajul este ca poti insera foarte multe fotografii in ea, intrucat nu exista limita de pagini.

Rame foto digitale

rama-digitala

Ramele foto digitale au luat din ce in ce mai multa amploare in epoca moderna si au devenit accesorii nepretuite in orice camin cu prichindei. Acestea prezinta avantajul de a permite stocarea a mii de poze in ele. In plus, rularea lor alternativa, la anumite intervale de timp, iti permite sa admiri cate o fotografie diferita a copilului mereu si sa te bucuri astfel de toate.

Colaj de perete

colaj-poze-perete

Colajul de perete este o idee moderna, estetica si practica de pastrare a pozelor copilului, intrucat iti permite sa inglobezi o multime de fotografii in el. De la primii pasi, pana la cele mai haioase pozitii in care a mers de-a busilea, s-a catarat pe mobila ori s-a murdarit cu mancare, toate momentele importante din viata micutului merita etalate pe un perete din camera lui. Cu cat este mai mare, cu atat inserezi mai multe poze in el si este mai la moda. Se poarta decorurile si tablourile supradimensionate, asadar, nu ezita sa ocupi chiar si un sfert dintr-un perete cu un astfel de obiect decorativ.

Haine imprimate

tricou-poza-bebe

Pozele copilului tau isi mai pot face loc si pe hainele tale sau ale familiei. Imprima-ti tricouri sau bluze cu fotografii amuzante cu el si cu mesaje haioase si poarta-le la ocaziile la care se pretetaza. Poti realiza si colaje din ele, pe care sa le imprimi pe haine si pe care sa le pastrezi apoi intr-o cutie de amintiri, pentru viitor.

Albume foto virtuale

poze-internet-copii

In epoca moderna, internetul se dovedeste a fi cel mai simplu si la indemana mod de a stoca poze, fara limita de spatiu. Retelele de socializare sau contul de Pinterest iti ofera posibilitatea sa creezi albume foto, in care sa adaugi pozele copilului si sa le organizezi in functie de evenimente. In plus, avantajul este ca le poti arata, in acelasi timp in care le pastrezi, si prietenilor, rudelor si celor dragi, pentru a fi la curent cu progresele copilului tau in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea.

Puzzle personalizat

puzzle-personalizat

In loc sa cumperi puzzle-uri cu desene animate copilului, realizeaza unele cu totul speciale, din fotografiile lui! Mergi la un magazin specializat, care personalizeaza obiecte, si comanda mai multe puzzle-uri cu poze ale copilului sau colaje din acestea. Nu le "sparge" in bucati multe si mici, ci in piese mari si mai putine, astfel incat copilul mic sa le asambleze mai usor.

Magneti de frigider

magneti-frigider

Chipul frumos al copilului tau poate fi imprimat si pe magneti de frigider, astfel incat sa te bucuri de el ori de cate ori deschizi usa acestuia. Personalizeaza cat mai multi magneti si umple-ti usa frigiderului cu tot soiul de fotografii si ipostaze speciale in care l-ai surprins in poze.

Rame foto

rama-foto

Chiar daca par demodate, ramele foto raman principalele moduri in care poti pastra pozele copilului si te poti bucura de ele tot timpul, intrucat sunt tinute la vedere. Important este sa alegi rame foto creative, unice, personalizate, vintage, astfel incat sa serveasca si pe post de decoratiune pentru casa. Bineinteles, tine cont si de incaperea din casa in care le expui, intrucat pentru camera copilului, trebuie sa alegi tematici cat mai vesele, colorate, gingase etc.

Cutie de depozitare

cutie depozitare-poza bebe

Nu toate pozele pe care le faci copilului ajung in rame, tablouri, colaje sau in albume foto. Multe dintre ele raman pe dinafara, dar pot fi pastrate intr-o cutie de depozitarea personalitata, creativa, unica. Cumpara o cutie din carton mare si imbrac-o intr-un colaj de hartie facut din fotografiile bebelusului. Noteaza intr-un colt al cutiei, pe o eticheta, numele copilului si detalii descriptive legate de locurile si varstele la care au fost facute pozele.

Montaj video (CD sau DVD)

montaj-colaj-poze-copii

In cazul in care ai epuizat toate variantele si ti-au mai ramas poze de stocat si de pus la pastrare, incearca sa le editezi in montaje video superbe si emotionante. Pe fundalul acestora, poti adauga si o melodie draguta sau poti insera texte cu privire la varsta la care au fost facute sau descrieri ale fotografiilor. Apoi, poti copia filmuletele pe CD-uri, DVD-uri sau stickuri USB si le poti pune la pastrare intr-o cutie de amintiri.

Tu ce alte idei de depozitare si pastrare a fotografiilor copilului ai mai folosit? Spune-ne si ideile tale, dar si daca ai folosit vreuna dintre sugestiile enumerate, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poze copii Fotografii copii

Articole recomandate

Citeste si despre