Remedii contra costipatiei la copii

/ / Modificat: 2016-07-18
Remedii contra costipatiei la copii

Inca de la primii pasi spre viata, copiii trebuie sa urmeze un regim nutritional adecvat, pentru a preintampina riscurile de aparitie a unor afectiuni ce pot lua amploare.

Constipatia apare atunci cand, din diverse motive, copilul nu are scaun pentru o perioada mai lunga de timp. In cca 40% din cazuri, constipatia debuteaza inca din viata de bebelus. Copiii alaptati la san pot avea scaune dese, uneori cate un scaun la fiecare alaptare. Pe masura ce copilul creste, frecventa zilnica si volumul fiecarui scaun vor scadea.

Cauzele constipatiei sunt multiple: dieta necorespunzatoare, insuficienta lichidelor din alimentatie, comportament inadecvat (amanarea mersului la toaleta), stilul de viata lipsit de exercitii fizice si de un regim alimentar sanatos, cauze genetice sau medicamentoase.

Inclusiv antrenamentul la olita, in cazul bebelusilor, poate fi un factor declansator pentru constipatie.

Fibrele au un rol benefic in reglarea tranzitului intestinal si actioneaza profilactic impotriva constipatiei. O dieta corecta, bogata in fibre, reprezinta o arma redutabila in preventia unor afectiuni ce pot degenera in timp (gastrointestinale, cardiologice, metabolice s.a.).

caseina_fibra_copii

Casenfibra Junior asigura aportul necesar, zilnic, de fibre pentru copii, regleaza tranzitul si ajuta la prevenirea imediata si pe termen lung a constipatiei.

Casenfibra este o solutie cu gust neutru, fiind usor de administrat ca atare sau in combinatie cu orice bautura noncarbogazoasa sau alimente semisolide, ca de exemplu, iaurtul.

O doza de 1 pana la 3 plicuri pe zi (5 ml-15 ml) reprezinta un aport zilnic de 2.5g pana la 7.5g de fibre.

Pentru mai multe informatii despre beneficiile fibrelor intrebati medicul pediatru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre