Explorarea si tratarea tumorilor mamare fara operatie, la MedLife

/ / Modificat: 2011-07-13
Explorarea si tratarea tumorilor mamare fara operatie, la MedLife

MedLife aduce, in premiera, o noua metoda moderna de tratament care permite explorarea si tratarea formatiunilor tumorale mamare in regim de ambulatoriu, fara internare si fara anestezie generala – Ecografia Interventionala a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx.

Sistemul Encor-Senorx, foloseste tehnica de sectionare si vacuum-aspiratie a tumorilor mamare si permite indepartarea partiala (biopsierea leziunilor mamare) sau totala a formatiunilor patologice mamare cu sau fara expresie clinica (leziuni palpabile sau nepalpabile, dar cu expresie ecografica).

Comparativ cu chirurgia deschisa, care se desfasoara in sala de operatie, necesita anestezie generala si implica o incizie de cel putin 2 centimetri, noua procedura implica o incizie minima, de 3-5 milimetri, care se poate efectua in cabinetul medical, cu anestezie locala si ghidaj ecografic. Recuperarea este imediata, iar cicatricea interna si cea externa sunt minime.

Procedura se incheie cu plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie. Acesta are un rol foarte important in urmarirea ulterioara a pacientei, putand fi identificat ecografic, mamografic si prin rezonanta magnetica.

"Avand in vedere tendinta de crestere in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer mamar, consideram ca prin lansarea acestei proceduri mai facem un pas in lupta cu aceasta 'boala a secolului' si aducem o serie de avantaje pacientilor. Astfel, fara sa mai fie nevoie de internare, fara a produce cicatrici externe sau in interiorul sanului, doar cu anestezie locala si sub ghidaj ecografic, putem explora si trata printr-o procedura minim invaziva tumorile mamare chiar in ambulatoriu intr-un timp scurt si cu eficienta sporita", a declarat Dr. Mihai Ciochinaru, Director Medical, MedLife.

Ecografia interventionala a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx vine sa completeze seria de proceduri si interventii chirurgicale, parte a unui program complex privind evaluarea si tratarea cancerului mamar, disponibil in MedLife.

Programul MedLife de evaluare si tratare a cancerului mamar

Programul cuprinde de la proceduri de diagnostic si tratament, pana la interventii complexe de reconstructie a sanului:

  • screeningul ecografic pentru femei pana la varsta de 40 ani;

  • screeningul mamografic pentru femei peste 40 – 45 ani;

  • ecografia cu substanta de contrast pentru o acuratete mai mare in procesul de diagnisticare si urmarire a tumorilor mamare;

  • excizii sectorale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic;

  • mastectomii;

  • interventii pentru reconstructia cu tesuturi antologe si/ sau implant de silicon;

  • interventia pentru reconstructia dupa sectorectomii largi, cu lambouri musculo cutanate;

  • tratamentul chirurgical al asimetriilor mamare in contextul procesului reconstructiv;

  • reconstructii micro - chirurgicale de san.

Conform statisticilor, cancerul mamar este a doua cauza de mortalitate la femei, dupa cancerul pulmonar. La nivel global la fiecare 3 minute, undeva pe glob, o femeie este diagnosticata cu cancer de san; 30% dintre toate formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar; 1 din 8 femei risca sa dezvolte cancer de san; 180.000 cazuri noi sunt diagnosticate in fiecare an; 40.000 femei mor anual datorita acestei afectiuni.

In Romania sunt diagnosticate cu cancer mamar anual 5600 femei. Sub 10% dintre pacientele noi ajung sa fie diagnosticate intr-o faza incipienta, care asigura supravietuirea maxima.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer san Prevenire cancer san

Articole recomandate

Citeste si despre