Dieta ideala pe timp de vara

/ / Modificat: 2016-07-22
Dieta ideala pe timp de vara

Dieta pe timp de vara nu necesita prea mult efort. Odata cu venirea caldurii, apetitul este mai usor de controlat deoarece organismul nu mai are nevoie de un aport mare de calorii. Astfel, este recomandat sa alegem preparate usoare si sa consumam cat mai multe lichide.

Putem scapa de kilogramele in plus si putem sa ne imbunatatim starea de bine. Cum alegem dieta perfecta pe timp de vara?

Consumati mai multe fructe si legume si mai putine proteine

O dieta adecvata pe timp de vara trebuie sa includa fructe si legume de sezon, proaspete. in aceasta perioada fructele si legumele au un continut bogat de vitamine si minerale (vitamina C, E, beta caroten, magneziu, potasiu, sodiu si zinc). Pe langa faptul ca sunt gustoase, au putine calorii si pot fi consumate fara prea multe limite.

"Fructele si legumele sunt usor accesibile si permit diversificarea dietei. Le putem include in alimentatie atat crude, in forma naturala, cat si procesate. in zilele caniculare trebuie sa alegem preparate usoare cum ar fi salatele, in special cele obtinute din legume crude, care sunt satioase, dar nu lasa senzatie de greutate in stomac. Fructele sau legumele pot fi inlocuite cu sucuri proaspete. Un pahar de suc consumat in fiecare zi aduce aceleasi beneficii ca atunci cand sunt servite in forma naturala" – mentioneaza Serban Damian, expert al campaniei "Sucuri si mousse-uri – Vitamine intr-o forma avantajoasa".

Pe timp de vara este recomandat sa consumam preparate care contin legume, limitand astfel proteinele animale. Excesul acestora si acizii grasi saturati prezenti in carne se vor depune sub forma de kilograme in plus. Cu toate acestea, nu este recomandat sa renuntam la carne complet, ci putem alege tipuri de carne slaba, usor de digerat, cum ar fi cea de vita sau cea de pasare.

Aveti grija sa va hidratati suficient

Chiar daca iubim vara, caldura poate fi uneori o reala provocare. Rețineți ca la temperaturi de peste 30 de grade, o dieta adecvata care include o multime de lichide este esentiala pentru a pastra echilibrul de fluide din organism. Pentru a limita riscul de deshidratare consumati cantitati adecvate de apa minerala sau plata.

Totusi, apa chiar daca hidrateaza organismul, nu contine vitamine, insa contine microelemente care asigura hidratarea celulara optima. Un microelement important pentru hidratarea celulara este potasiul, care este prezent in fructe, in special in banane, dar si in legume, cum ar fi rosiile. De exemplu, sucul de rosii are un continut bogat de potasiu.

"O idee buna pe timp de vara este sa bem sucuri reci din fructe si legume deoarece sunt o sursa bogata de valori nutritive si microelemente. Alegeti sucuri 100% care nu contin zahar sau alti aditivi artificiali. Este recomandat sa beti cel putin 1.5 litri de lichide si cel putin 2 litri in zilele calduroase si e important sa retineti ca fructele si legumele contin apa"| - adauga Serban Damian.

Renuntati la gustarile grele

Daca tineti la sanatate, la forma fizica si la starea de bine, trebuie sa renuntati la gustarile grele, bogate in calorii. inlocuiti-le cu preparate pe baza de legume sau cu produse lactate precum iaurtul, kefir-ul sau chiar laptele. Acestea o sursa excelenta de probiotice care contribuie la imbunatatirea digestiei.

Completati dieta cu miscare fizica

Cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand imbinam dieta cu miscarea fizica. Chiar si la o simpla plimbare, ne incordam muschii si astfel, ardem calorii. Aceasta este cea mai simpla cale de a scapa de kilogramele in plus si de a ne imbunatati conditia fizica, dar si sanatatea.

Campania "Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete" este finantata de Uniunea Europeana si Polonia, precum si de Fondul pentru Promovarea Fructelor si a Legumelor si a membrilor KUPS.

Informatii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook "Live Smart".

Pentru informatii suplimentare despre vitaminele smart, inclusiv sfaturi despre cum sa desenati impreuna cu copiii vostri fructe si legume, vizitati www.sucsimousse.eu si pagina de Facebook www.facebook.com/TraiesteSMART

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre