Asociatia Pro Imunizare: Avem nevoie imediat de o Lege a Vaccinarii

/ / Modificat: 2016-09-23
Asociatia Pro Imunizare: Avem nevoie imediat de o Lege a Vaccinarii

Asociatia Pro Imunizare, asociatie neguvernamentala care are ca scop informarea si educarea tuturor categoriilor de public – populatie, personal medical, autoritati - cu privire la importanța imunizarii prin vaccinare, solicita Guvernului Romaniei lansarea imediata in dezbatere publica a proiectului de lege privind vaccinarea.

De asemenea, Asociatia Pro Imunizare solicita Consiliului National al Audiovizualului sa ia pozitie fata de institutiile de presa si jurnalistii care raspandesc informatii neadevarate si care pot avea un impact grav asupra sanatatii publice.

In contextul scaderii acoperirii vaccinale care face deja victime, Asociatia Pro Imunizare considera ca Romania are nevoie de un cadru legal care sa reglementeze procedurile administrative legate de vaccinare, cat si de unul care sa instituie obligativitatea autoritaților de a asigura acces constant la informatie specializata.

"Am ajuns intr-un moment in care vocea nespecialistilor si a adeptilor teoriilor conspirative este mai auzita si mai promovata decat cea a medicilor. Consideram ca este nevoie de un efort comun al autoritatilor, specialistilor si societatii civile pentru ca sanatatea publica sa nu fie pusa in pericol si pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii," a declarat Dr. Anca Draganescu, Presedinte Asociatia Pro Imunizare.

Acoperirea vaccinala in Romania inregistreaza procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin, in timp ce Organizația Mondiala a Sanatatii recomanda o acoperire vaccinala de peste 95%. In aceste conditii, Romania se poate astepta la reaparitia unor boli grave ce pot fi prevenite prin vaccinare (poliomielita, difteria, tetanosul) si care pun in primejdie viata sau pot lasa sechele grave.

In contextul epidemiei de rujeola cu care se confrunta Romania, Asociatia Pro Imunizare sustine apelul Ministerului Sanatații care condamna campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor si invita parintii sa mearga la medicul de familie pentru a se informa despre calendarul de vaccinare ROR si nu numai.

Asociatia Pro Imunizare isi exprima disponibilitatea de a lucra impreuna cu autoritatile, specialistii si societatea civila pentru identificarea unor masuri care sa conduca la instituirea unui sistem sustenabil de acces la vaccinare si de informare cu privire la beneficiile preventiei prin vaccinare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre