6 lucruri care ameninta viata bebelusul tau. Cum il feresti de ele

/ / Modificat: 2015-10-14
6 lucruri care ameninta viata bebelusul tau. Cum il feresti de ele

Comisia Europeana a luat constant decizii cu privire la standardele de siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca diferite produse dedicate copiilor.

Acestea trebuie respectate atat de producatori, cat si de comercianti, indiferent daca vorbim despre produsele alimentare, despre cele de dormit, despre vestimentatie sau despre jucarii.

Parintii trebuie sa fie constienti ca unele obiecte care sunt destinate copiilor pot deveni foarte periculoase in anumite situatii, de aceea este necesara o buna informare cu privire la potentialele pericole pe care le prezinta pentru bebelusul tau.

Patul parintilor

Patul parintilor este unul dintre cele mai periculoase locuri pentru bebelus. Cel mic poate sa cada din pat in timpul noptii si exista pericolul ca el sa se sufoce cu perne, cu plapuma sau cu alte haine.

In plus, daca unul dintre parinti are un somn agitat, poate lovi copilul fara sa vrea, iar orice astfel de lovitura, mai ales in primele luni de viata, poate avea efecte tragice.

Cumpara un patut special pentru el. Daca acest lucru nu este posibil, nu lasa pe pat obiecte care il pot sufoca si nu-l lasa niciodata nesupravegheat.

Hainele

Hainele pe care le cumperi pentru bebelusul tau trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Cauta articole vestimentare din bumbac 100%, care reduc riscul de aparitie a iritatiilor si alergiilor. Cauta haine pe masura copilului tau, insa nu alege articolele vestimentare stramte.

In plus, evita hainele cu nasturi si opteaza pentru cele cu capse, deoarece un nasture desprins poate fi inghitit de catre copil. Mai mult decat atat, alege body-urile in primele luni de viata ale copilului, deoarece astfel de haine care nu sunt stranse cu elastic pe abdomen lasa burta copilului sa se extinda atunci cand mananca.

Pentru a economisi timp, poti "rasfoi" magazinele online care fac livrare la domiciliu. Spre exemplu, la liloo.ro gasesti o gama variata de haine pentru copii, multe dintre ele dedicate sezonului de toamna. 

Masa de infasat

In momentul in care copilul incepe sa se miste atunci cand este schimbat, masa de infasat devine unul dintre cele mai nesigure obiecte.

Copilul poate sa cada, de aceea asigura-te ca ai totul la indemana in momentul in care doresti sa-l schimbi pe cel mic, pentru a evita situatiile in care il lasi singur, in timp ce tu cauti diverse lucruri prin camera sau chiar in alte incaperi.

Premergatoarele

Premergatoarele par foarte sigure pentru copii, insa medicii pediatri sunt de parere ca acestea pot provoca intarzieri ale mersului daca sunt folosite abuziv.

In plus, copilul se poate rasturna, de aceea nu trebuie folosite in zone inclinate sau in apropierea scarilor, iar tu trebuie sa achizitionezi doar premergatoarele cu o foarte buna stabilitate.

Nu lasa niciodata copilul nesupravegheat, deoarece se poate deplasa foarte repede cu ajutorul unui premergator si poate intra in zonele care ii sunt "interzise".

Scaunul de masina

Daca nu este folosit corect, scaunul de masina poate pune in pericol viata copilului, in loc sa o protejeze.

La achizitionarea unui astfel de obiect, cere sfatul unui specialist din magazinul de unde il cumperi, care trebuie sa iti ofere toate detaliile tehnice si sa-ti explice cum trebuie sa-l folosesti corect.

In plus, trebuie sa fii sigura ca scaunul este potrivit varstei si greutatii copilului tau.

Suzeta

Suzeta poate deveni foarte periculoasa pentru copil, care se poate sufoca atunci cand incearca sa o inghita, mai ales daca este neadecvata varstei sale.

Verifica frecvent starea suzetei, pentru a afla la timp daca anumite parti componente s-au deteriorat si risca sa se desprinda.

In plus, daca suzeta este prevazuta cu un lantisor sau un cordon pentru a nu fi aruncata pe jos, copilul se poate strangula in momentul in care ramane nesupravegheat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre