La cumparaturi cu noile mamici

/ / Modificat: 2006-10-12
La cumparaturi cu noile mamici





 

Tocmai ai dat nastere unei fiinte mici si dragute, totul este minunat, insa cu somnul nu stai prea bine si iti doresti vechea silueta inapoi. Daca vechile tale haine nu vor sa imbrace corpul tau de acum, nu intra in panica, nu esti singura! Este normal ca dupa o sarcina lucrurile vechi sa nu te mai incapa. Secretul este sa stii cum sa te imbraci astfel incat sa te simti bine in pielea ta pana ce vei reusi sa-ti recapeti silueta.

Una dintre cele mai bune metode de a deghiza zonele cu probleme este de a purta lucruri lungi. Pentru a face acest lucru, necesita totusi un echilibru intre partea de sus si cea de jos a corpului. Desi esti tentata sa porti lucruri largi, NU o face! Nu vei face decat sa accentuezi formele. Poti sa crezi sau nu, dar este posibil sa porti haine mulate, care sa cada bine pe tine si de asemenea sa te si simti confortabil in ele.

Daca te-ai saturat de hainele largi, citeste urmatoarele trucuri ce te vor face o maestra in deghizari.

Realizeaza un echilibru intre posterior si piept

Exista sansa ca burtica ta sa nu dispara dupa 10 zile de la nastere, de aceea este probabil sa o ai pentru o perioada mai lunga de timp. In cazul in care alaptezi, este posibil ca bustul tau sa fie mai mare decat era inainte. Poti incerca sa porti o jacheta mai lunga cu buzunare la nivelul pieptului pentru a crea astfel iluzia unei talii mai mici.

Tricourile care vin peste solduri sunt foarte bune pentru a echilibra diferenta realizata de talie si bust. Indicate sunt si tricourile care au o funda mai sus de linia taliei sau chiar sub bust deoarece si acestea dau iluzia unei talii mici. De asemenea sunt recomandate si tricourile si bluzele in V la baza gatului deoarece atrag atentia spre acea zona, dandu-i corpului un look simetric.

Incearca sa-ti maschezi si umerii pentru a creea un echilibru intre acestia si burtica/soldurile cu ajutorul unor bluze cu capse la nivelul manecilor. In cazul in care alaptezi, usureaza-ti viata apeland la bluze cu nasturi sau fermoare.

Minimalizeaza dimensiunea posteriorului

Chiar si atunci cand sarcina te-a ajutat sa mai pui in plus cateva kilograme, inca poti purta pantaloni si in acelasi timp sa arati superb in ei! Incepe cu niste pantaloni care au croiala astfel incat aceasta sa acopere partea care te deranjeaza.

Evita pantalonii cu buzunare sau cei militaresti, sansele sunt ca acestia sa atraga mai mult atentia catre zonele pe care tu doresti atat de mult sa le acoperi. De asemenea nu este indicat sa porti fuste cu crapaturi foarte mari deoarece trebuie sa existe acel echilibru intre partea de sus si cea de jos a corpului.

Du-te la un croitor

Cea mai comuna plangere a femeilor insarcinate sau a celor care au nascut este aceea ca anumite lucruri le vin prea stramte la un anumit nivel, iar prea largi la altul. Daca exista bluze care iti vin foarte bine pe piept insa manecile sunt prea lungi sau te fac sa arati caraghios, ori in cazul in care ai gasit niste pantaloni care in sfarsit te incap dar sunt mult prea lungi, cel mai indicat este sa apelati la ajutorul unui croitor. Este o cheltuiala in plus, insa in cazul in care lucrezi intr-un mediu in care vestimentatia este impusa, mai mult ca sigur va merita. Este mult mai usor sa apelezi la un croitor decat sa bati din nou tot orasul in cautarea unor noi lucruri si accesorii, existand desigur sansa de a nu gasi nimic pe placul tau.

Geanta de scutece

Bebelusii au nevoie de lucruri - de foarte multe lucruri - iar tu ca mamica va trebui sa le cari de-o parte si de-alta a orasului de fiecare data. Din pacate, majoritatea gentilor de scutece sunt mult prea scumpe. Daca doresti sa arati ca un adult si nu doresti sa dai banii pe genti scumpe de scutece, mai exista varianta de a deveni creativa. Orice geanta cu mai multe buzunare si structura solida poate sa devina noua ta geanta de scutece. Astfel, ai putea sa incerci sa gasesti o geanta pe care sa o personalizezi si in acelasi timp sa se asorteze cu garderoba ta, dar in special o geanta care sa te faca sa te simti bine in momentul in care o porti.

Doar in caz ca...

Atunci cand tu si copilul tau mergeti in oras impreuna e de preferat sa renunti la materialele precum matasea sau alte materiale delicate. Ramai la fibrele naturale pe care poti sa le speli, usuci repede si in special sa nu te ingrjiorezi in cazul in care versi ceva pe ele. Este indicat sa iei la tine o bluza de schimb in cazul unor posibile incidente si sa porti culori neutre pentru a te asorta cu restul garderobei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre