Zambetul te face sa pari mai tanara

/ / Modificat: 2011-11-29
Zambetul te face sa pari mai tanara

Zambetul ar putea fi modalitatea naturii de a te ajuta sa pari mai tanara si mai frumoasa. Un studiu recent arata ca oamenii zambitori reusesc sa para mai tineri in ochii celorlalti, spre deosebire de persoanele cu o expresivitate sobra sau agresiva.


Oamenii de stiinta din Berlin au derulat prima cercetare care demonstreaza impactul expresiilor faciale asupra modului in care cei din jur ne percep etatea si gradul de atractivitate.

Zambetul, remediul perfect anti-imbatranire

Avand in vedere ca estimarea varstei unui individ se realizeaza utilizand anumite indicii (culoarea parului, aspectul tenului etc), o fotografie cu acesta este de multe ori prima informatie cu care ceilalti intra in contact.

De pilda, un angajator poate cauta informatii despre un candidat apeland la profilul acestuia din mediul online. Alte situatii comune sunt mediile de socializare si platformele matrimoniale (Facebook, Flickr, LinkedIn etc), unde practica generala este sa impartasesti cel putin o fotografie celorlalti, impreuna cu informatii despre identitate.

Pozele cu fizionomii zambitoare pot induce privitorii in eroare. Mimica zambetului sau chiar rasul creeaza mici cute in jurul gurii si al ochilor, care acopera eventualele riduri si imperfectiuni ale tenului. Raspunsurile subiectilor intervievati in cadrul studiului reflecta ideea ca zambetul ii face pe oameni mai atragatori, respectiv le ofera un aer mai tanar si mai "proaspat".

In comparatie cu alte expresii faciale observate pe parcursul cercetarii, varsta fetelor cu mimica neutra a fost estimata cel mai corect. In contrast, chipurile vesele au fost evaluate la o etate subestimata cu aproximativ doi ani.

Per total, participantii la studiu au intampinat cele mai mari dificultati in a ghici varsta chipurilor mature, in comparatie cu cele tinere. Cu cat modelele analizate erau mai in varsta, cu atat crestea dificultatea intuirii etatii lor reale.

Motive pentru care este bine sa zambesti

  • dincolo de zambet, se afla un factor de atractie imposibil de ignorat de catre ceilalti;
  • zambetul iti schimba starea de spirit, te ajuta sa stai departe de depresie si iti aduce buna dispozitie;
  • zambetul este contagios: ii ajuti pe ceilalti sa se simta mai bine;
  • zambetul te scapa de stres: secretia hormonilor responsabili cu starea pozitiva se declanseaza instantaneu;
  • zambetul scade presiunea sanguina, intrucat organismul se relaxeaza si isi echilibreaza functiile de baza;
  • zambetul te ajuta sa-ti mentii optimismul la cote maxime.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre