Tunsori si coafuri potrivite in functie de forma fetei

/ / Modificat: 2013-08-27
Tunsori si coafuri potrivite in functie de forma fetei

Forma fetei reprezinta cel mai bun indiciu pentru alegerea noii tunsori sau coafuri. Stiu ca vrei sa urmezi tendintele si sa ai o tunsoare ca a Victoriei Beckham sau o coafura ca a supermodelului Heidi Klum. Insa alegerea ta nu trebuie sa fie atat celebra, cat sa ti se potriveasca felului de a fi si formei chipului tau.
tunsori_frumusete_femei

Fata rotunda

Acest lucru inseamna ca ai o fata circulara, iar pometii tai sunt rotunjiti. Lungimea si latimea chipului tau sunt aproape egale.

Tunsoarea care sa iti poate pune in valoare chipul, fara a evdentia defectele este cea care ofera iluzia de lungime. Parul lung mai diminueaza din aspectul "rotunjor" al fetei tale si ajuta la redarea unui echilibru. Chiar daca ai parul mai scurtut, poti opta pentru tunsori si coafuri care ofera volum si se concentreaza mai mult pe partea din crestetul capului decat pe laterale.

Cele mai potrivite coafuri: pouf (par strans la spate, cu volum obtinut prin prinderea in spate a bretonului), cozi de cal inalte, prinse in crestetul capului, coafuri cu partea de sus si din fata prins si cu restul parului lasat pe spate.
coafura_fata_rotunda

Fata triunghiulara

Accentul vizual al chipului tau cade pe fruntea si pometii lati si pe partea de jos, a maxilarului foarte ingusta. Mai este denumita si fata in forma de para.

Tunsorile potrivite pentru aceasta forma sunt cele care reusesc sa ofere senzatia de fata ovala, pentru a mai diminua din aspectul triunghiular, rigid. Secretul tunsorii sau coafurii consta in bretonul indraznet, care acopera fruntea lata si ofera iluzia alungirii fetei. Alege tunsori cu partile partile laterale asimetrice si breton. Renunta la bob sau la parul foarte scurt.

tunsoare_fata_triunghiulara_victoria_beckham

Fata ovala

Fata ovala sau alungita este una dintre cele mai comune forme. Aceasta este cea mai "norocoasa" forma a fetei, pentru ca i se potriveste aproape orice stil de tunosoare sau coafura. Drept, ondulat, lung, scurt, bob, asimetric, cu breton sau fara, poti incerca tot ce iti doresti, atata timp cat ai un aspect mereu aranjat si ordonat.

tunsoare_fata_ovala

Fata patrata

Aceasta forma de fata se caracterizeaza printr-un aspect patratos in care fruntea si pometii sunt pe aceeasi linie. Toate tunsorile si coafurile pentru aceasta forma trebuie sa ofere iluzia alungirii fetei si sa distraga atentia de la maxilarul proeminent.

Coafurile cu parul lasat desprins, cu suvite tunse in scari care incadreaza perfect fata ajuta la armonizarea aspectului fetei, rotunjindu-l usor. Si bretonul te-ar putea ajuta sa echilibrezi balanta.

tunsoare_fata_patrata

Foto: www.lovethetips.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coafuri femei Ingrijire par Frumusete femei

Articole recomandate

Citeste si despre