Trucuri de frumusete pentru mamici practice

/ / Modificat: 2014-01-27
Trucuri de frumusete pentru mamici practice

Trucuri de frumusete pentru mamici care stiu sa economiseasca bani

Frumusetea si ingrijirea corpului, precum si preocuparea pentru propria imagine trebuie sa ramana mereu o preocupare a femeilor. Nici mamicile nu fac exceptie de la aceasta regula. Cand o mare parte a bugetului familiei este investita in copil, nu iti ramane decat sa apelezi la trucuri de frumusete utile si creative, cu cat mai putini bani.

Fa-ti bucle naravase sau indreapta-ti parul acasa!

Daca vrei sa ai bucle superbe cu aspect de salon nu ai nevoie de o casca speciala sau de mana unui stilist. Poti apela foarte simplu o perie rotativa, la placa de indreptat parul (da, se pot face bucle si din placa) sau la cateva bigudiuri mari pe care ti le pui dupa baie chiar acasa.

Nici indreptatul parului nu este mai complicat, dimpotriva chiar, peria si foenul sau placa te pot ajuta sa ti-l indrepti in doi timpi si trei miscari.

Vopseste-ti radacinile acasa!

femeie-vopsit-par

Te duceai de fiecare data la salon pentru a-ti reimprospata culoarea parului. Nu faceai decat sa irosesti bani. Daca vrei sa iti pastrezi culoarea actuala, nu trebuie decat sa iti aplici vopseaua la radacini. Vei economisi bani daca iti cumperi vopsea si o perie speciala de aplicare a vopselei si te faci singurica casa.

Foloseste produsele de frumusete pana la ultima picatura!

Multe femei au o multime de sticle de sampon sau balsam, toate incepute simultan. Atunci cand ajung sa mai aiba doar un pic pe fundul sticlei majoritatea o arunca. Daca ai aduna toate resturile din toate sticlele de sampon, balsam sau gel de dus vei descoperi ca vei face aproape o sticla intreaga pe care o irosesti de regula la gunoi.

Fa-ti manichiura rapid si cu oja proprie!

unghii

Ce inseamna de fapt manichiura? Taierea unghiilor, pilirea, indepartarea cuticulelor si aplicarea ojei. Nimic din ce nu poti face acasa! Investeste intr-o trusa de manichiura calitativa si vei observa cati bani vei economisi in timp. Exista acum atatea ustensile care sunt din ce in ce mai practice in aplicare, fara a necesita indemanare deosebita. De ce sa platesti cativa lei pentru fiecare aplicare a ojei cand poti face acest lucru din propria colectie de culori si texturi.

Ai grija de ustensilele de machiaj!

Buretelul de aplicare a fondului de ten si aplicatoarele de ruj sau de fard trebuie curatate constant. In primul rand pentru a evita infectia cu microbi sau boli si in al doilea rand, pentru a le pastra o perioada de valabilitate cat mai mare.

Varfurile parului si bretonul pot fi taiate si acasa!

Multe femei apeleaza la salonul de coafura si platesc o multime de bani doar pentru o simpla taiere a varfurilor deteriorate sau a bretonului. Poti face acest lucru singurica acasa. Pentru varfuri, apleaca-ti capul deasupra cazii si periaza bine parul. Cand s-a indreptat, incepe sa tai cu foarfeca pe forma tunsorii doar varfurile, cam 0.5 cm din lungime. Daca nu ai un breton foarte complicat, il poti scurta uitandu-te in oglinda, cu ajutorul pieptanului si cu o foarfeca mai mare. Daca nu te pricepi foarte tare, iti poti ruga o prietena mai indemanatica sa te ajute.

Fa-ti masti de fata si de par 100% naturale!

masti_fata

Nu trebuie sa dai foarte multi bani pe diverse produse cosmetice, pentru ca oricum nu vor avea acelasi efect ca cele 100% naturale. Poti face un drum pana la plafar si iti poti achizitiona cateva produse (mult mai ieftine decat cele clasice) pentru fata si par sau poti apela la ceea ce ai prin camara pentru a da luciu si stralucire podoabei capilare si fetei.

Pentru fata poti apela la orice fruct sau aliment util ai la-ndemana in functie de tipul de ten (lamaie, portocala si miere pentru ten gras sau banana, branza de vaci cu galbenus de ou pentru un ten mixt sau uscat). Nici spalatul fetei cu apa minerala sau lapte nu sunt idei de neglijat.

Pentru par simpla clatire cu apa si otet sau cu suc de lamaie sau masca cu galbenus de ou pot face minuni pentru tine.

Uleiul de masline ramane un aliment miraculos in frumusete si poate fi folosit atat in mastile pentru fata, cat si pentru a da stralucire parului.

Cauta produsele 2 in 1!

Ideea ca poti cumpara un produs si il poti folosi in 2 feluri este exceptionala. Pe langa faptul ca este mai ieftin, este mai practic si ocupa mai putin spatiu in trusa de machiaj.

Astfel de produse utile pot fi:

  • sampoanele care si balsam;

  • creioanele de ochi care au si fard de pleope inclus;

  • crema de fata care este si pentru zi, noapte si pentru conturul ochilor;

  • fond de ten care contine si crema si pudra de fata;

  • rimelul care are atasat si tus sau creion negru pentru conturul ochilor etc.

Utilizeaza in mai multe moduri acelasi produs!

Nu spun sa folosesti crema de fata pentru picioare, insa exista cateva moduri in care te poti folosi de versatilitatea lor. De exemplu, vaselina cosmetica etse un produs care poate fi folosit:

  • pentru buze;

  • pentru a inmuia calcaiele;

  • ca demachiant.

De asemenea, crema de maini poate fi folosita si pentru unghii, iar cea de corp se poate transforma cu usurinta in crema de maini sau de dupa epilare.

Cauta reduceri si oferte!

Este posibil sa nu ai nevoie chiar acum de un balsam sau de un sampon. Dar daca intri intr-u n magazin si observi ca produsul d eingrijire a parului pe care-l folosesti este la o oferta exceptioanala, ca de exemplu "2 la pret de 1", nu este cazul sa refuzi. Poate nu te mai intalnesti cu aceasta oferta atunci cand vei avea cu adevarat nevoie. De asemenea, nu ignora reducerile de 50% la produsele de machiaj sau de ingrijire corporala. Nu iti dai seama initial, dar te ajuta sa economisesti destui bani, iar frumusetea ta ramane la standarde inalte!

Epileaza-te acasa!

epilare-ceara-rece

Renunta la salon pentru epilat! Exista atat de multe metode in ziua de astazi, unele mai putin dureroase ca altele incat este si pacat sa arunci banii pe fereastra pentru asa ceva.

Exista ceara de unica folosinta si aparate care iti ofera direct fasia de care ai nevoie pentru a te epila, exista epilatoare performante pentru toate preturile si gusturile, iar lama ramane cea mai ieftina metoda de scapa de parul nedorit!

Combate celulita si vergeturile cu produse naturale din camara!

Scrub-ul de corp poate fi destul de costisitor si se termina si foarte repede! Daca mai are si proprietati anticelulitice, atunci este posibil sa faci o gaura destul de mare in portofelul familiei. De aceea, este cazul sa dai fuguta in camara din bucatarie si sa iti pui intr-un castronel cafea, miere, zahar sau chiar malai. Fiecare dintre acestea are proprietati de exfoliere a pielii facand-o mai curata, mai stralucioare si mai tanara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete Frumusete femei Manichiura Ingrijire par

Articole recomandate

Citeste si despre