Trucuri de frumusete cu produsele pe care le ai in casa

/ / Modificat: 2017-10-06
Trucuri de frumusete cu produsele pe care le ai in casa

Ne dorim sa ne mentinem tenul curat si sanatos, dar uneori cremele pot fi foarte scumpe, in special cele care sunt cu adevarat eficiente. Te-ai gandit vreodata ca poti folosi ce ai deja in casa si in lada de legume drept cele mai la indemana solutii pentru tenul tau?

Un buget de criza poate face ca pana si banalele produse cosmetice sa devina un lux. Nu te ingrijora, si mai ales nu te incrunta la un asemenea gand! Nu de alta, dar daca te incrunti mai adaugi un rid la colectie si asta inseamna o cheltuiala in plus, nu?

Avem solutia pentru vremurile de criza: trucuri de frumusete care folosesc ceea ce ai deja in dulapurile din bucatarie, si care nu presupun golirea portofelului!

Miraculosul ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi folosit in diverse combinatii si are efecte benefice atat pentru piele, cat si pentru par! Ai ramas fara demachiant? Aplica cateva picaturi de ulei de cocos pe o discheta demachianta si vei indeparta cu usurinta si cel mai profesionist tip de make-up. Tenul va ramane catifelat si luminos, iar tu cu mai multi bani in portofel. Acidul lauric ce se regaseste in proportii mari in uleiul de cocos il face potrivit si pentru a fi folosit chiar si in loc de deodorant. Mirosurile neplacute vor fi tinute la distanta, iar tu te vei simti fresh intreaga zi! 

Gasesti ulei de cocos in toate farmaciile naturiste, la preturi avantajoase.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are mai multe indeletniciri in afara bucatariei! Poti obtine un zambet de revista la tine acasa daca peste pasta de dinti pui putin bicarbonat de sodiu. Este o solutie naturala si ieftina de a-ti albi dantura in mod natural, fara sa distrugi smaltul dintilor.

Daca ai nevoie de un scrub puternic, amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu lotiunea ta preferata de curatare a fetei si vei obtine scrub-ul perfect, potrivit oricarui tip de ten.

Bicarbonatul este eficient si pentru par! Amesteca 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de cana cu apa si il poti folosi la ultima clatire a parului, pentru a indeparta reziduurile si a preveni ingrasarea parului.

Cat despre mirosul neplacut al picioarelor dupa ce au stat toata ziua in pantofi, iata solutia: un praf de bicarbonat de sodiu imprastiat in pantofi, va preveni aparitia mirosurilor neplacute si te va feri de transpiratie.

Mierea 

Mierea este un ingredient minune si este foarte versatila, o poti folosi in nenumarate combinatii! De exemplu, daca amesteci o ceasca de apa cu o jumatate de ceasca de miere si o jumatate de ceasca de sapun lichid obtii un inlocuitor perfect pentru clasicul spumant de baie.

Mierea este un umectant natural, are un puternic efect exfoliant si are si proprietati antibacteriene, de aceea este recomandata pentru un ten acneic sau uscat si o poti folosi ca masca de 2-3 ori pe saptamana. Tot ce trebuie sa faci este sa o intinzi pe pielea curata si sa o lasi sa actioneze timp de 15 minute, apoi sa o clatesti cu apa calduta.

Datorita proprietatilor ei, mierea poate fi folosita pe post de balsam de par, va atrage si va mentine umezeala in firul de par.

Oul

Versatilul ingredient din bucataria ta este un remediu excelent pentru par si piele! Albusul de ou are efect astringent, aplica-l pe un ten gras si va face minuni. Lasa-l sa actioneze pana simti ca s-a intarit pe fata, curata-l cu apa calduta si aplica apoi o crema hidratanta. Galbenusul il poti folosi dupa samponare, in loc de balsam de par. Pentru un par cu adevarat stralucitor, poti adauga fara teama doua linguri de otet la un litru de apa si apoi te poti bucura de un par de reclama.

Capsunele

Capsunele au un continut natural de acid salicilic si sunt inamicul numarul 1 al tenului acneic. Amesteca un sfert de ceasca de iaurt cu un sfert de ceasca de capsune, aplica pe pielea curata si asteapta sa isi faca efectul timp de 15 minute.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are un rol important in reducerea iritatiilor tenului si in calmarea inflamatiilor, datorita continutului mare de antioxidanti. Clateste fata cu ceai verde si vei obtine un ten mai catifelat, o piele mai ferma si mai luminoasa.

Taratele

Taratele sunt alegerea perfecta pentru un scrub rapid si de efect, sunt ideale pentru un ten gras si vor tine la distanta punctele negre.

Boabele de struguri

Vrei sa combati ridurile pe cale naturala? Nimic mai simplu, ia cateva boabe de struguri, taie-le in jumatati si striveste-le pe pielea fetei, insistand pe zonele cu riduri. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute si clateste apoi cu apa calduta. Repetand aceasta procedura cu regularitate, rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie te scapa de petele de pe unghii si de tenta de ingalbenire. Il poti folosi cu succes si pentru a indeparta uscaciunea si innegrirea de pe coate si genunchi.

Cartoful

Cearcanele si pleoapele umflate iti dau batai de cap? Exista si alte remedii in afara de feliile de castravete aplicate pe ochi. Taie doua felii dintr-un cartof si aplica-le pe ochi pentru 15-20 de minute, la final limpezeste cu apa si foloseste crema preferata de ochi.

Exfolierea tenului

In ceea ce priveste exfolierea tenului, necesara o data pe saptamana pentru a tine la distanta punctele negre si cosurile, dar mai ales pentru a preveni incarcarea excesiva a tenului, iata 2 solutii la indemana:

Zaharul

Zaharul este un exfoliant foarte eficient si… dulce! In combinatie cu ulei de masline iti va curata tenul in profunzime si il va lasa curat si luminos, iar buzele vor deveni catifelate, numai bune de sarutat!

Sarea de mare

Este produsul ideal pentru exfoliere. Inmoaie pielea cu o baie de aburi si apoi freaca tenul timp de 2 minute cu cateva lingurite de sare de mare, insistand pe zona T si pe obraji, iar apoi clateste cu apa calduta.

Ponturi si trucuri pentru ingrijirea tenului uscat

Aplica pe pielea curata o jumatate de banana pisata si lasa sa actioneze timp de 15 minute, vei curata tenul de impuritati, in acelasi timp il vei hidrata si vei crea o bariera protectoare la nivelul pielii.

Avocado

Este un fruct plin de grasimi sanatoase, te poti bucura de efectele sale benefice folosindu-l pe post de masca. Piseaza o jumatate de pulpa de avocado, aplica pe fata curata, maseaza pret de 2-3 minute si apoi lasa-l pe fata pentru inca o jumatate de ora. Clateste-l cu apa calduta si repeta procedura de 2-3 ori pe saptamana.

Uleiul de masline

Uleiul de masline este un ingredient minune nu doar in bucatarie, ci si pentru pielea ta! Este recomandat pentru curatarea tenului si aportul de hidratare, atat de necesar.

Galbenusul de ou

Galbenusul de ou este plin de vitamine si minerale si este foarte benefic pentru tenul uscat.

Ce poate fi mai simplu si mai putin costisitor decat solutiile prezentate mai sus? Tu pe care le vei incerca?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusetea tenului Ingrijire ten Ceai verde Trucuri frumusete

Articole recomandate

Citeste si despre