Trucuri de frumusete cu buget redus

/ / Modificat: 2013-09-10
Trucuri de frumusete cu buget redus

trucuri_frumueste_buget_redus

De-a lungul istoriei, femeile au folosit tot soiul de trucuri de frumusete bizare, apeland cu incredere la ceea ce le oferea natura. Gheisele utilizau excremente de privighetoare, nobilimea engleza credea in proprietatile mercurului si ale urinei de catelusi, iar Cleopatra se imbaia in lapte de magarita.

In zilele noastre metodele de estetizare naturale au luat forme mai prietenoase si mai putin dezgustatoare, care utilizeaza produse usor de gasit in piata sau supermarket.

Iata ce trucuri de frumusete cu buget redus ai la indemana pentru un look radiant, fin si ferm.

Transforma-ti micul dejun intr-un exfoliant eficace!

Pentru un tratament eficient de exfoliere poti amesteca o lingurita de zahar alb, fulgi de porumb, praf de copt sau zat de cafea rece cu lotiunea ta zilnica de curatare.

Cristina Bartolucci, make-up artist pentru celebritati, are o reteta simpla pentru o piele fina ca matasea: pune intr-un castron sirop de artar, zahar brun si fulgi de ovaz, omogenizeaza compozitia cat mai bine si ai obtinut o masca nepretuita de ingrijire a tenului, fabricata chiar de tine in bucatarie. Ovazul este un bun remediu impotriva iritatiilor!


Combina un pumn de fulgi de ovaz cu putin demachiant si intinde totul pe chip. In aproximativ zece minute, indeparteaza stratul intarit si pulverizeaza un strop sau doua de apa termala.

Scapa de arsuri si iritatii cu ingredientele din camara!

trucuri_frumusete_ingrijire_tenProprietara unui restaurant de lux din New York, Donatella Arpaia, stoarce caise proaspete pe suprafata pielii afectata de arsuri pentru a domoli usturimea si mancarimile.

Un alt mod de a potoli pielea arsa sau iritata este de a inmuia un prosop in lapte rece, nedegresat si a-l tampona apoi de portiunea cu probleme.

Specialistii recomanda de asemenea utilizarea curcumei, numita si turmeric, o planta originara din sud-estul Asiei cu miros asemanator cu cel al ghimbirului.

Acest ingredient are proprietati anti-inflamatorii notabile: amesteca o lingurita de turmeric cu 100 de grame de iaurt nedegresat, 2 linguri de miere si o ceasca de faina de ovaz, apoi aplica masca pe pielea bine curatata.

Portiunile uscate si iritate vor fi hidratate si reimprospatate dupa doar 15 minute de la tratament.

Invinge sebumul cu drojdie!

Un ten gras cu acnee poate fi remediat rapid gratie calitatilor drojdiei de bere: combina doua albusuri de ou cu 2 lingurite de drojdie si aplica pasta cu ajutorul unei pensule. Dupa 20 de minute, spala-ti pielea si bucura-te de rezultat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete Frumusete mamici Masca faciala preparata acasa Ingrijire piele Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre