Sfaturi pentru ingrijirea parului uscat

/ / Modificat: 2017-03-17
Sfaturi pentru ingrijirea parului uscat

La inceput de primavara, cateva sfaturi pentru ingrijirea parului uscat pot fi cel mai potrivit cadou pentru reprezentantele sexului frumos. Unul dintre cele mai neplacute efectele ale manifestarilor vitrege ale iernii este uscarea excesiva a parului, lasandu-te cu o podoaba capilara lipsita de stralucire, casanta si dificil de aranjat.

Iata ce masuri poti lua in aceasta situatie si care sunt mastile naturale pe care le poti pregati chiar tu acasa, cu rezultate uimitoare.

Foarte multe femei se confrunta cu problema parului uscat, un prim pas catre deteriorarea ireversibila a firelor sensibile. Prin urmare, ingrijirea temeinica, cunoasterea cauzelor care au condus la uscarea firelor capilare si aplicarea tratamentelor corespunzatoare sunt 3 aspecte de baza in lupta pentru redobandirea frumusetii parului.

Ingrijirea parului uscat

Fie ca uscarea parului tau este provocata de vreme, de sursele de caldura sau de lipsa uleiurilor naturale, exista modalitati de a remedia parul uscat.

Incearca sa reduci frecventa spalarilor la maximul de 2 ori pe saptamana, foloseste o cantitate mai mica de sampon (special pentru par uscat, cu PH redus) si renunta la frecarea varfurilor, ci concentreaza-te pe radacina firelor de par. Aplica balsamul dupa ce ai absorbit apa din par cu un prosop, astfel incat produsul sa intre cat mai bine in fire.

Nu te pieptana niciodata cat parul este inca ud si pastreaza cea mai joasa treapta de temperatura cand folosesti uscatorul de par, placa de intins parul sau ondulatorul. Tunde-ti varfurile despicate mai des, pentru a reduce din aspectul nesanatos al parului si foloseste fete de perna din satin sau matase, care sa nu "agate" suvitele si sa le deterioreze pe timpul noptii.

Masti naturale pentru parul uscat

Mastile naturale de mai jos trateaza eficient parul uscat si previn despicarea firelor, "camufland" totodata zonele cu probleme. Pe termen lung, vei observa ca suvitele tale naturale se regenereaza vizibil si devin tot mai putin predispuse ruperii si uscarii.

Masca din ou si avocado

Amesteca intr-un bol mediu 1 ou cu jumatate de avocado pasat, adaugand la final putin balsam nutritiv. Aplica tratamentul de la mijlocul firelor spre varfuri si lasa-l sa actioneze 20 de minute. Clateste-ti parul din abundenta si repeta ritualul de 2-3 ori pe saptamana, pana cand observi primele semne de imbunatatire. Utilizeaza apoi lunar acest amestec miraculos si te vei tine departe de amenintarea uscarii excesive a parului.

Masca din banane si portocala

Bate doua oua spuma intr-un recipient si adauga 100 ml de suc de portocale, impreuna cu o jumatate de banana strivita. Aplica pasta rezultata pe toata lungimea firului de par, de la radacina pana la varfuri, apoi acopera-ti capul cu o boneta din plastic si lasa remediul sa actioneze 30 de minute. Indeparteaza balsamul natural cu apa calduta si vei observa cat de fin si sanatos arata parul tau dupa uscare.

Masca din papaya

Trece prin blender doua felii de papaya si amesteca-le apoi cu o ceasca de iaurt simplu. Aplica tratamentul in zona varfurilor si asteapta 30 de minute. Repeta actiunea de 2 ori pe saptamana, apoi 1 data sau de 2 ori in fiecare luna.

Masca din 3 uleiuri

Amesteca 1 lingurita de ulei de mustar, cu aceeasi cantitate de ulei de ricin si de masline. Maseaza timp de cateva minute firele de par cu aceasta lotiune naturala, acopera-ti podoaba capilara cu un prosop si clateste-te din abundenta cu apa calda si putin sampon, pana se degreseaza bine varfurile.

Masca din bere

Dupa ce te speli cu samponul obisnuit, toarna 100 ml de bere intr-un recipient cu pulverizator si aplica bautura pe toata suprafata parului, insistand in zona varfurilor.

Cauzele parului uscat

Cauzele parului uscat difera de la caz la caz si isi pot avea originea atat in interiorul organismului, cat si in exterior. Parul are, de regula, un continut de umiditate de 10%. Atunci cand aceasta limita descreste, firele isi pierd capacitatea de a atrage si de a retine umezeala. Mai mult decat atat, este posibil ca glandele sebacee de la radacina sa nu mai produca suficiente uleiuri naturale, cu rol in mentinerea sanatatii si a stralucirii parului.

Alte cauze comune ale uscarii parului sunt:

  • samponarea prea frecventa;
  • soarele puternic sau vantul uscat/gerul;
  • tratamentele chimice;
  • caldura emanata de dispozitivele de coafare;
  • apa sarata sau cu continut de clor;
  • alimentatia incorecta si hidratarea insuficienta;
  • afectiuni hormonale (hipertiroidismul, de pilda);
  • predispozitia genetica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi ingrijire par

Articole recomandate

Citeste si despre