Secrete pentru ingrijirea pielii

/ / Modificat: 2011-09-20
Secrete pentru ingrijirea pielii

Ingrijirea pielii necesita multa atentie si dedicatie, dar si niste secrete la-ndemana care sa faca tot ritualul de ingrijire sa para mai simplu. Iata cateva sfaturi esentiale pentru o piele sanatoasa si stralucitoare.

Alege formule usoare de lotiuni de corp in sezonul cald!

Este important sa alegi lotiuni de corp care nu incarca si care se absorb foarte repede in piele. In sezonul cald, temperaturile ridicate si umiditatea determina aparitia transpiratiei si ultimul lucru pe care il vrei este ca lotiunea sa se amestece cu aceasta.
ingrijire_piele_sanatate

Foto: www.clinicianleader.com

Foloseste zilnic antiperspirant!

Antiperspirantul trebuie sa faca parte din igiena ta zilnica la fel de des ca periajul dintilor. Un secret pentru aplicarea produsului consta in folosirea lui imediat dupa iesirea din dus. In acest fel ai parte de o protectie eficienta si de lunga durata.

Aplica geluri sau seruri de protectie solara pentru prevenirea pungilor de sub ochi!

Odata cu trecerea timpului razele ultarviolete distrug colagenul si tesutul elastic al pielii si il fac tot mai subtire. Astfel iau nastere pungile inestetice de sub ochi. Cremele pentru protectie solara nu sunt recomandate pentru ca dau nastere unor mici chisturi, numite milia. Insa gelurile sau serurile cu factor de protectie sunt absorbite usor si uniform in piele.
trucuri_cearcane_pungi_sub_ochii

Combate acneea de pe corp cu acid acetilsalicilic!

Acneea poate aparea si in alte zone de pe corp si predomina foarte mult vara. Dermatologii recomanda folosirea produselor de curatat (sapunuri, geluri de dus) pe baza de acid acetilsalicic, pentru ca ajuta la uscarea bubitelor.

Foloseste zilnic creme de fata si corp cu protectie solara!

Nici nu te gandi sa iesi din casa fara sa aplici un strat sanatos de creme cu protectie solara. Nu conteaza sezonul in care te afli, razele ultraviolete ale soarelui sunt la putere si isi fac de cap. Iar tu trebuie sa fii protejata tot timpul!

Foloseste crema de fata cu retinoide!

Dermatologii au descoperit ca aceste derivate ale vitaminei A tin la distanta ridurile si alte afectiuni neplacute ale tenului. Introdu in rutina ta zilnica o astfel de crema, iar tenul tau iti va multumi odata cu trecerea anilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijirea tenului Sanatate piele Ingrijire piele Frumusete femei

Articole recomandate

Citeste si despre