Secrete de frumusete cu... scortisoara

/ / Modificat: 2013-11-27
Secrete de frumusete cu... scortisoara

A venit randul scortisoarei sa devina ingredientul vedeta din rutina ta de infrumusetare, intrucat gerul aprig si zapada ne introduc deja in spiritul sarbatorilor de iarna, parfumate din plin cu mireasma acestui condiment. Iata cateva utilizari cosmetice grozave ale scortisoarei, cu ajutorul carora sa-ti pui la punct frumusetea in pragul sarbatorilor!  

Scrub pentru corp

Scortisoara poate fi introdusa cu succes in scruburile facute in casa pentru piele. Contine o multime de antixodanti si substante nutritive care redau instantaneu supletea si stralucirea pielii.

Iata o reteta usoara si rapida de scrub pe care sa o folosesti in aceasta perioada in rutina ta de ingrijire a pielii! Amesteca toate ingredientele urmatoare si maseaza-ti bine corpul cu exfoliantul obtinut din ele:

  • 1/2 cana de ulei de cocos;
  • 1 1/2 cani de zahar tos;
  • 1 lingura de pudra de scortisoara;
  • 2 linguri de miere.

Masca pentru curatarea scalpului

Scortisoara actioneaza ca un exfoliant pentru pielea capului. Daca ai probleme cu scalpul, amesteca 1 lingura de scortisoara cu 2 de miere si 4 de ulei de masline, pana obtii o masca pe care o aplici prin masaj bland pe piele. Lasa masca sa actioneze 15 minute, apoi spala-te normal pe cap.  

Masca de fata contra acneei

Scortisoara are puternice proprietati antiseptice sau antimicrobiene, esentiale pentru curatarea tenului cu probleme acneice. De aceea, este important sa o adaugi in toate mastile naturale pentru ten pe care le prepari acasa. Iata o reteta foarte simpla pentru o masca care poate face minuni pentru tenul acneic:

  • 2 lingurita de miere;
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara;
  • 1 lingura de nucoara.

Amesteca ingredientele, aplica masca obtinuta pe fata, prin masaj bland, si las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute, apoi clateste-ti tenul cu apa calduta.  

Masca impotriva caderii parului

Daca parul tau pare tern si cade mai mult decat este cazul, prepara rapid o masca naturala din scortisoara, ulei de masline si miere si aplic-o de doua ori pe saptamana, pentru a obtine rezultate spectaculoase impotriva acestui efect inestetic.

Amesteca 1/2 ceasca de ulei de masline cu 1 lingura de scortisoara si 1 lingura de miere pana cand obtii o pasta. Aplica masca pe scalp si pe toata lungimea parului, las-o sa actioneze 20 de minute si spala-te apoi normal pe cap.  

Balsam natural de buze

Rasfata-ti buzele agresate de frigul de afara cu un balsam hranitor si emolient care sa le protejeze de uscare si exfoliere. Prepara balsamul in casa, din urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingura de ceara de albine;
  • 1 lingurita de unt de shea;
  • 1 lingurita de unt de cacao;
  • 1/4 lingurita de ulei de vitamina E;
  • 1/4 lingurita de ulei de jojoba;
  • 5 picaturi de ulei de scortisoara.

Pune toate ingredientele intr-un bol de sticla, apoi baga vasul in cuptorul de microunde aproximativ un minut sau pana se topesc toate produsele solide folosite in prepararea balsamului.

Amesteca bine ingredientele pana obtii un lichid omogen, pune-l intr-un borcanel de balsam de buze si da-l la frigider timp de 10-15 minute sau pana se intareste si capata consistenta cerii.  

Mai cunosti si alte tratamente sau utilizari cosmetice ale scortisoarei? Spune-ne secretele tale de frumusete cu scortisoara in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre