Parul unei mame - 11 transformari prin care trece parul tau odata ce devii mama

/ / Modificat: 2017-05-12
Parul unei mame - 11 transformari prin care trece parul tau odata ce devii mama

Iti amintesti cum arata parul tau inainte sa devii mamica? Cum iti petreceai minute lungi, in fata oglinzii, tapandu-l, ondulandu-l sau impletindu-l in cele mai ingenioase moduri? Mai stii cat de frumos stralucea pe vremea cand erai insarcinata? Parul tau lung radia de sanatate. Maternitatea si-a spus, insa, cuvantul. Nu numai pielea ta a avut de suferit, ci si podoaba capilara.

Iata o trecere in revista a celor mai surprinzatoare 11 etape prin care trece parul unei mame, de la nasterea copilului pana la intrarea lui la scoala. Cu siguranta te vei amuza cand vei citi urmatoarele randuri!

Parul inainte de sarcina

1. Petreceai ore aranjandu-ti parul bogat

Aveai de toate: placa de indreptat parul, ondulator pentru bucle, spuma de par, fixativ si ceara pentru definirea suvitelor. Te coafai in fel si chip si adorai sa ai mereu un look impecabil. Te mandreai cu parul tau bogat, lung, plin de volum. Investeai in sampoane, balsamuri si masti pentru par de calitate si te programai regulat la salonul de infrumusetare.

par-mama

Parul in perioada sarcinii

2. Te-ai bucurat de cel mai frumos par din lume

Toate studiile de specialitate o demonstreaza: o femeie insarcinata are cel mai matatos si stalucitor par. Acest lucru este datorat nivelului crescut de estrogen, care il mentine sanatos si stopeaza procesul de cadere.

Din pacate, acest efect este temporar. De indata ce nivelul de estrogen incepe sa scada, parul devine fiabil, rupandu-se cu usurinta la periat.

3. Te-ai tuns inainte sa nasti si ai regretat

Ai facut o ultima vizita la coafor inainte sa nasti, in ideea ca un par mai scurt va fi mult mai usor de intretinut. Ti-ai spus, probabil, in gand, ca "parul creste la loc". Acum iti treci degete prin par si constati ca ritmul de crestere este extrem de incet. Si iti pare rau ca te-ai tuns atat de scurt.

Parul dupa nastere

4. Imediat dupa nastere, parul incepe sa cada

"La revedere, par lung si frumos". E prima fraza care iti vine in minte cand te uiti in oglinda si constati ca parul tau nu e deloc cum a fost, pe perioada sarcinii. Iar faptul ca iti cade intr-o veselie te arunca in depresie.

Ceea ce trebuie sa retii este ca fenomenul de cadere al parului, dupa nastere, este firesc! Toate mamicile se confrunta cu asta. Specialistii spun ca nu este nevoie sa intri in panica. Daca pe perioada sarcinii, parul nu-ti cadea aproape deloc, multumita nivelului ridicat de hormoni, tot hormonii sunt cei care dau comanda ca parul "extra" sa fie eliminat. Odata ce nivelul de estrogen revine la normal, vei pierde practic toate firele de par care nu ti-au cazut in cele 9 luni de sarcina. Cand nivelul hormonilor se regleaza, pierdeti pur si simplu tot parul "extra" care nu a cazut in timpul sarcinii.

Nu te ingrijora! Dupa cateva luni, totul va reveni la normal.

5. Gasesti mereu lucruri ascunse in parul tau

Pot fi cereale pentru micul dejun. Sau vreun lucru lipicios din nasucul bebelusului. Orice ar fi, te-ai obisnuit sa ai mereu ceva in par, mai ales cand iesi afara la plimbare cu cel mic. Fara aceste "podoabe", nu te-ai mai simti tu insati.

Parul cand ai copii de gradinita

6. Realizezi ca ti-au iesit fire de par alb

Nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina legatura dintre sarcina si firele de par alb care incep sa apara, pe masura ce prichindelul tau creste. Tu esti insa sigura ca nu aveai niciun fir de par carunt, inainte sa devii mama. Asa ca dai vina pe stres si pe programul tau nebun, impartit intre cresterea copiilor, responsabilitatile gospodaresti si serviciu.

7. Fara sa vrei, adopti stilul ombre

Ai si uitat cand ai mers ultima oara la coafor sa-ti vopsesti parul. Stii doar ca a trecut mult timp, avand in vedere ca radacinile ti-au crescut considerabil Din fericire, stilul ombre - cu radacini intunecate si lungimi deschise la culoare - este inca in tendinte. Asa ca bucura-te! Esti in pas cu moda, fara sa faci nici cel mai mic efort.

par-de-mama

Parul cand ai copii la scoala

8. Iti speli parul odata pe saptamana. Daca ai noroc.

Cand te grabesti sa pregatesti copiii pentru scoala si nu stii cum sa iesi mai repede pe usa, ultimul lucru de care ai timp este sa iti speli parul. Noroc ca s-a inventat samponul uscat. In ritmul asta, flacoanele tale de sampon si balsam iti vor ajunge luni de zile. Asa ca bucura-te de apectele pozitive.

9. Nu-ti amintesti cand te-ai tuns ultima oara...

Pe langa faptul ca tunsul la un hair-stylist este costisitor, iti este aproape imposibil sa gasesti timp liber pentru a te programa la coafor. Ultima oara te-ai tuns acum sase saptamani... Sau a fost acum sase luni? E usor sa pierzi notiunea timpului cand ai atatea pe cap.

10. ... si te consideri norocoasa daca ai timp sa-ti perii parul.

Iti strangi parul intr-o coada de cal. Din nou. Acum vecinii te vor striga "Ariana Grande".

11. Realizezi ca ai par de "mamica"

Tunsoarea ta este bob? Lung pana la umeri, putin mai scurt in fata si mai lung in spate? Atunci ai ceea ce New York Times numeste "par de mama". Dar, avand in vedere ca tu si celelalte mamici cu care esti prietena va regasiti in acest stil, n-ar trebui sa-ti pese catusi de putin despre ce se scrie in ziare.

Tie cum ti s-a schimbat parul, de cand ai devenit mama? Ti s-a subtiat firul, ai incaruntit sau ti-ai schimbat radical stilul? Scrie-ne despre experienta ta! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatatea parului Parul in sarcina Ingrijire par femei

Articole recomandate

Citeste si despre