Masajul anticelulitic. Cum poti trata acasa aspectul de coaja de portocala

/ / Modificat: 2011-11-22
Masajul anticelulitic. Cum poti trata acasa aspectul de coaja de portocala

Masajul anticelulitic poate fi de ajutor in lupta cu celulita, dar nu este un leac miraculos. In conjunctura cu alimentatia corecta, masajul anticelulitic te poate ajuta sa scapi mai repede de aspectul de "coaja de portocala".

Depunerile de grasimi se formeaza cel mai des pe coapse, dar celulita poate afecta si alte zone ale corpului tau. Tratamentul celulitei se bazeaza insa pe o alimentatie corecta si pe miscare. Masajul poate insa grabi distrugerea depunerilor de grasime sub forma de celulita.

masaj_anticelulitic

Foto: beautycare1999.gr

Cum functioneaza masajul anticelulitic?

Masajul celulitic stimuleaza circulatia si activeaza sistemul limfatic. Efectul principal este insa spargerea tesuturilor care adapostesc depunerile de grasime.

Pentru ca miscarile utile in timpul masajului anticelulitic pot fi dureroase daca pielea este uscata, este recomandat sa folosesti o crema hidratanta sau un ulei de masaj. Cremele anticelulitice special create pentru masaj sunt o alta optiune buna si pot grabi disparitia celulitei in unele cazuri.

Ca sa obtii efectul cel mai bun, maseaza intotdeauna dinspre extremitati inspre inima. Incepi de la zona cea mai indepartata si termina cu zona cea mai apropiata de inima.

ingrijire_piele_sanatate

Cum poti sa-ti faci singura masaj anticelulitic?

Primul pas este incalzirea zonei afectate de celulita. Apuca si trage de piele ca si cum ai framanta aluat pentru paine.

Prinde pielea intre doua degete si trage apoi usor de ea frecand-o usor intre degete. Acest proces poate fi dificil daca pielea este foarte alunecoasa, astfel ca nu este recomandat sa folosesti prea multa crema.

Intinde pielea cu o mana si maseaza cu degetul mare al celeilalte maini zona problematica. Aceste miscari sunt mai eficiente atunci cand sunt mai puternice, dar nu rupe pielea si nu-si lasa vanatai dupa masaj.

Este recomandat sa finalizezi masajul cu miscari lungi si calme dinspre extremitati inspre inima. Bea cat mai multa apa dupa ce ai finalizat masajul.

Maseaza-te timp de cinci minute pe zi in fiecare zona problema si efectele masajului anticelulitic vor aparea mai rapid.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masaj Celulita Masaj anticelulitic Tratament celulita Trucuri eliminare celulita

Articole recomandate

Citeste si despre