Ingrijirea pielii dupa epilare

/ / Modificat: 2016-12-07
Ingrijirea pielii dupa epilare

In prezent, atat femeile, cat si barbatii se epileaza in mod regulat. Din pacate, multe persoane se confrunta cu eruptii cutanate sau fire crescute sub piele dupa epilare. In plus, epilarea lasa porii deschisi, motiv pentru care riscul infectiilor este mai mare. Ingrijirea pielii dupa epilare este esentiala pentru a nu intampina probleme. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos pentru a-ti ingriji pielea in mod corect!

Fa un dus rece

Daca pielea ta este sensibila, dupa epilare, fa un dus rece si apoi aplica gelul cu aloe vera. De asemenea, este indicat sa nu porti haine mulate cateva zile, pentru a preveni iritarea pielii.

Trateaza pielea cu aloe vera

Daca ai firele de par crescute sub piele, inainte de a folosi o crema hidratanta, trebuie sa-ti tratezi pielea cu gel cu aloe vera. Acest produs cosmetic nu trebuie folosit foarte des, intrucat poate usca tesutul cutanat din cauza continutului de alcool.

Hidrateaza pielea

Dupa epilare, este important ca pielea ta sa ramana moale si catifelata. Prin urmare, alege o crema hidratanta si foloseste-o in fiecare zi.

Foloseste gheata

Daca inainte de epilare este bine sa folosesti pudra pentru bebelusi pentru a reduce riscul de iritatii, dupa epilare este indicat sa ingrijesti zona epilata folosind sapunuri hidratante. De asemenea, gheata este o buna solutie pentru a calma inflamatia de pe zona epilata. In plus, aceasta contribuie la inchiderea porilor.

Aplica un produs antiinflamator

Pentru o mai buna ingrijire a pielii dupa epilare, este recomandat sa aplici un produs antiinflamator. Un asemenea produs poate fi preparat acasa, folosind doua aspirine netamponate si ceai verde. Amestecul obtinut se foloseste timp de 5 zile dupa epilare, chiar de doua ori pe zi daca pielea este mai sensibila.

Exfoliaza pielea

La trei zile dupa epilare, este recomandat sa iti exfoliezi pielea cu scruburi din sare de mare pentru a indeparta celulele moarte, care pot bloca suprafata acesteia. Din acest motiv, pot aparea fire de par pe sub piele. Cele mai bune exfoliante sunt cele care contin acid salicilic. Pentru a evita uscarea pielii, este recomandat sa nu-ti exfoliezi pielea in fiecare zi.

Nu merge la plaja

Timp de 24 de ore de la epilare nu trebuie sa mergi la plaja. Pielea este mai predispusa la infectii in aceasta perioada din cauza sensibilitatii sale. De asemenea, trebuie sa eviti sa faci baie in piscina sau in mare, pentru ca apa nu este suficient de curata, cat sa nu afecteze pielea sensibila.

Nu face exercitii fizice grele

Exercitiile fizice dupa epilare nu sunt periculoase, insa nu trebuie sa exagerezi cu ele. Evita exercitiile grele, care contribuie la cresterea temperaturii corpului. Din acest motiv, in zonele epilate pot aparea iritatii. Daca vrei neaparat sa faci sport, aplica creme cu antibiotice si aloe vera pe zonele epilate inainte de a te apuca de treaba.  

Nu intretine relatii sexuale

Deoarece pielea este sensibila, este recomandat sa nu intretii relatii sexuale timp de 24 sau 48 de ore de la epilarea zonei inghinale.

Tu ce alte trucuri despre ingrijirea pielii dupa epilare cunosti si cat sunt de eficiente? Impartaseste-ti cu noi ideile in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epilare Ingrijire piele dupa epilare

Articole recomandate

Citeste si despre