Infrumuseteaza-ti pielea cu ajutorul vitaminelor

/ / Modificat: 2011-08-26
Infrumuseteaza-ti pielea cu ajutorul vitaminelor

Cosurile, acneea, excesul de sebum, pielea imbatranita sunt probleme care pot fi tratate cu ajutorul vitaminelor. Vitaminele A, B si C sunt de baza atunci cand iti doresti sa ai o piele impecabila si sanatoasa in acelasi timp.

Totusi, inainte de orice, ar fi bine sa mergi al un control medical, mai ales in cazul in care esti gravida. Este foarte posibil ca anumite vitamine sa nu iti priasca sau chiar sa iti dauneze tie ori fatului.

Totusi, in general vitaminele sunt bune pentru piele, dupa cum urmeaza:

Vitamina A

Vitamina A ajuta la intarirea si imbunatatirea tesuturilor pielii si o ajuta pe aceasta sa fie mai elastica, dar si sa aiba un aspect mai tanar. De asemenea, vitamina A este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica astfel imbatranirea prematura a epidermei.

Desi vitamina A se gaseste si sub forma de ulei care se poate aplica direct pe piele, cea mai buna absorbtie a acesteia este atunci cand se administreaza pe cale orala.

Complexul de vitamine B

Complexul de vitamina B este util in special persoanelor care se confrunta cu acneea, cu punctele negre si excesul de sebum. Vitaminele B se gasesc in alimente cum ar fi semintele si uleiul de floarea soarelui, salata verde, ciuperci, mazare si ton.

Vitamina C

Vitamina C, recunoscuta pentru faptul ca este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, reduce vizibil semnele imbatranirii premature atunci cand este consumata in stare pura (citrice proaspete sau suc). In plus, sucul de lamaie (extrem de bogat in vitamina C) poate fi utilizat sub forma de lichid pentru caratarea si degresarea pielii.

Autor: Corina Petrea


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamine Piele Vitamina C Frumusete femei Frumusete mamici Afectiuni piele Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre