Cum te ingrasa casatoria sau mutatul cu partenerul

/ / Modificat: 2011-06-21
Cum te ingrasa casatoria sau mutatul cu partenerul

Dragostea si relatiile amoroase cresc riscul de obezitate in randul femeilor. Specialistii sustin ca acest lucru se intampla mai ales dupa mutarea cu partenerul de viata sau dupa casatorie. Mutatul impreuna cu iubitul schimba stilul de viata al ambilor parteneri, insa femeile au cel mai mult de suferit.

Daca nu esti suficient de atenta, riscul de obezitate pate creste cu pana la 127% atunci cand locuiesti cu partenerul! Majoritatea specialistilor sustine ca atunci cand te casatoresti este mai sanatos, pentru ca risti sa te imbolnavesti mai putin, iar rata de mortalitate scade. Si totusi exista un risc ca ambii parteneri sa se ingrase dupa ce se muta impreuna.

Riscurile mutatului impreuna sau casatoriei asupra greutatii

Specialistii explica faptul ca, atunci cand 2 persoane se muta impreuna, aduc laolalta toate obiceiurile si tabieturile, inclusiv pe cele culinare. Partenerul vine cu preferintele lui, tu la fel, iar aportul de calorii creste substantial. Pentru ca daca partenerul tau are pofta de ceva, iar tu mananci cu totul altceva, cu siguranta vei pofti si la ce are el in farfurie si vei manca si din preparatul lui.

In plus, atunci cand petreceti mai mult timp acasa, impreuna, aveti tendinta sa mancati mai mult. Daca unuia i se face foame si celuilalt nu, automat veti sfarsi prin a manca impreuna. Mirosul din bucatarie, auzul manevrarii instrumentelor de gatit si ideea in sine ca el mananca iti vor declansa aproape automat senzatia de foame. Si vei manca chiar daca nu ai nevoie!

Specialistii avertizeaza ca portiile se maresc considerabil si poftele se diversifica. Ei te sfatuiesc sa folosesti farfurii mici, care sa cuprinda o cantitate mai mica de mancare. Este important sa faci fata tentatiei de a-ti mai pune si a doua portie.

cuplu mutat impreunaMulte cupluri ajung ca o mare parte din momentele pe care le petrec impreuna acasa sa aiba loc in jurul mesei. De exemplu, daca stati si va uitati la un film sau la televizor, cu siguranta ca aceasta activitate "se digera" mai bine cu ceva rontaieli prin preajma. De ce? Pentru ca este mai amuzant si mai relaxant asa!

In plus, aveti obiceiul ca atunci cand iesiti in oras sa mergeti la restaurante sau sa luati mereu masa impreuna. Totul se reduce la mancare!

Este important sa renuntati la gustarile din pat sau de pe canapea. Acestea au loc de obicei seara, exact in cele mai nepotrivite momente pentru mancat in exces. Incercati sa nu va mai aprovizionati cu astfel de gustari. Daca nu le aveti in casa, nici nu veti pofti la ele!

Indicat ar fi sa incercati sa gatiti impreuna si sa preparati ceva sanatos de fiecare data. Renuntati la mesele in oras si mancati impreuna acasa!

Specialistii au observat ca femeile sunt din ce in ce mai putin active din punct de vedere fizic atunci cand sunt implicate intr-o relatie. Cele care care practicau sport cu regularitate renunta adesea la acest obicei. Mutatul impreuna presupune responsabilitati si activitati care nu mai lasa prea mult loc liber miscarii fizice. Momentele in doi sunt din ce in ce mai rare astfel incat majoritatea femeilor prefera sa le petreaca in alte moduri.

Statusul relatiei pe care o ai cu partenerul tau este definitoriu pentru viitoarea ta greutate, daca nu esti atenta. Acest lucru a fost demonstrat prin mai multe cercetari si experimente. Cercetatorii au realizat un studiu pe mai mult de 7000 de tineri adulti implicati in relatii. Statusul acestora diferea de la caz la caz: singuri, intr-o relatie, locuiau cu cineva, casatoriti.

Cercetatorii au facut analize si teste in functie de rasa, etnie, nivel de educatie si varsta, dar si de alte considerente. La finalul cercetarilor specialistii au demonstrat ca riscul de obezitate apare la ambele sexe artunci cand sunt intr-o relatie si mutati impreuna, insa mai des la femei astfel:

  • locuitul impreuna creste cu 63% riscul de obezitate la femei, in comparatie cu doar 30% la barbati;
  • casatoria a dublat riscul de obeziate in randul ambelor sexe - femeile prezentau un risc de 127%, iar barbatii 107%.

Specialistii au concluzionat ca atunci cand te casatoresti sau te muti cu barbatul iubit greutatea ta are de suferit din cauza:

  • cresterii nivelului de sedentarism; 
  • cresterii numarului de mese; 
  • maririi ponderei alegerilor culinare nesanatoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Silueta femei

Articole recomandate

Citeste si despre