Cum sa ai grija de genele tale

/ / Modificat: 2017-04-11
Cum sa ai grija de genele tale

Genele sunt un element-cheie al frumusetii ochilor oricarei femei, insa ingrijirea corespunzatoare a acestora este adesea ignorata. Singura "atentie" pe care le-o acorda multe femei este aplicarea stratului de mascara, pentru obtinerea unei priviri seducatoare, insa acest produs nu ofera protectie si ingrijire, avand doar un efect estetic! Iata cateva secrete sau trucuri prin care stimulezi cresterea si sanatatea genelor tale!

Evita frecarea ochilor cu mainile

Multe femei au obiceiul de a-si freca ochii cu dosul palmei sau degetele atunci cand vor sa isi maseze ochii obositi si sa ii detensioneze, insa nu stiu ca aduc un deserviciu sanatatii genelor. Specialistii atrag atentia ca genele au radacini foarte delicate, iar firele sunt foarte subtiri. Nu este nevoie de o presiune foarte mare asupra lor pentru a se rupe.

Este important sa eviti acest obicei daunator si sa fii blanda atunci cand te demachiezi in zona ochilor. In caz contrar, acestea se rup si se raresc in timp.

Foloseste corect clestele de intors genele

Clestele de intors genele este folosit frecvent in ritualul de machiaj pentru obtinerea iluziei unor gene mai lungi si pentru redarea unui aspect natural si placut ochilor. Specialistii sustin ca multe femei folosesc gresit acest cleste, deoarece au tendinta de a trage de el in timpul rasucirii genelor. In momentul in care se trage de cleste, firele subtiri si sensibile se rup.  

Demachiaza-te intotdeauna inainte de culcare

Mascara este nelipsita din rutina zilnica de infrumusetare si machiaj a multor femei. Aplicarea unui strat generos de mascara modeleaza genele si le rasuceste, insa le rigidizeaza. Daca nu indepartezi corect mascara de pe gene inainte de culcare, exista riscul ca in timpul miscarii capului pe perna, firele sa se rupa.  

Demachiaza corect genele

Demachierea este un procedeu zilnic obligatoriu. Pentru a proteja sanatatea si rezistenta genelor in fata produselor de machiaj, este recomandat sa aplici cu delicatete discheta demachianta pe gene, fara a freca insistent ochii. Pentru prevenirea ruperii genelor, este indicat sa indepartezi mascara cu o discheta moale, pe care sa o aplici de sus in jos, in directia cresterii firelor.  

Inlocuieste frecvent mascara

  Alege intotdeauna o mascara de calitate si evita sa o folosesti foarte mult timp! Chimicalele din produsele de machiaj afecteaza sanatatea si rezistenta genelor tale. Daca folosesti mascara, fardurile si alte produse pe care le aplici pe gene trebuie sa fie cat mai naturale si putin uzate, pentru ca genele sa fie mereu frumoase, dar mai ales sanatoase.

Aplica ulei hranitor de gene

Ritualul de ingrijire a genelor trebuie sa cuprinda si un produs special de hranire si stimulare a cresterii lor. Evita cremele din comert, pline de chimicale si substante toxice nocive, si foloseste produse naturale, asa cum sunt uleiurile din plante.

Uleiul de ricin este cel mai cunoscut remediu pentru protejarea si mentinerea sanatatii genelor. Se aplica pe gene, seara, inainte de culcare, fara a necesita clatire.  

Ce alte trucuri de ingrijire a genelor mai cunosti? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire ochi

Articole recomandate

Citeste si despre