Cum alegi fondul de ten?

/ / Modificat: 2011-12-12
Cum alegi fondul de ten?

Asa cum sugereaza si numele, fondul de ten este baza oricarui tip de machiaj. Acest produs cosmetic revolutionar este menit sa ascunda cat mai eficient imperfectiunile chipului si sa protejeze pielea impotriva impuritatilor din mediul exterior. Intrucat fiecare femeie este unica si are necesitati diferite, piata il ofera intr-o intreaga varietate de forme si nuante. Iata cum alegi fondul de ten in mod corect.

Folosirea acestui produs cosmetic la scara larga nu inseamna implicit si exploatarea corecta a calitatilor sale. Textura, culoarea si tipul fondului de ten sunt caracteristici pe care sa le adaptezi trasaturilor tale naturale.

Identificarea propriului tip de ten


Primul pas in alegerea fondului de ten este identificarea propriului tau tip de ten: gras, uscat sau mixt (normal). Acest criteriu de selectie este esential, deoarece un fond de ten uleios va inrautati aspectul unui chip cu exces de sebum.

La fel, un produs destinat tenului gras, cu proprietati matifiante si absorbante, va da un aspect neplacut tenului uscat.

Cunoasterea propriilor necesitati te ajuta si la stabilirea factorului SPF de care ai nevoie, un element important pentru protectia impotriva razelor ultraviolete. Cu cat tenul tau este mai deschis (spre translucid), cu atat este mai indicat ca valoarea SPF sa fie mai mare (25+).



Alegerea nuantei


Urmatoarea etapa a selectiei fondului de ten este evaluarea nuantei potrivite pentru tonalitatea pielii tale. Scopul este sa gasesti o culoare cat mai fidela pigmentului natural:

  • ten foarte deschis - bej, roz deschis;
  • ten mediu - bej-auriu, auriu piersica;
  • ten deschis-rosiatic - bej;
  • ten bronzat - bronz;
  • ten foarte inchis, brun - auriu, roz;

Selectia texturii si a compozitiei


Fondul de ten vine intr-o varietate de forme: mat sau sidefat, lichid, compact sau pudra. Daca ai un ten gras sau normal spre gras, opteaza pentru un produs mat, cu continut mare de pudra menita sa atenueze luciul inestetic.

Fondul de ten sidefat avantajeaza exclusiv persoanele cu ten normal si uscat, adaugand o stralucire subtila chipului. In plus, este recomandat ca aceasta sa fie purtat seara sau la evenimente speciale.

Fondul de ten fluid te ajuta sa obtii o imagine foarte naturala, avand o putere medie de acoperire: cel pe baza de apa se adreseaza tenului gras, pe cand cel care contine ulei este destinat tenului uscat.

Fondul de ten compact are cea mai mare putere de acoperire si se aplica intr-un strat subtire, pentru evitarea efectului de "masca".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere fond de ten Fond de ten

Articole recomandate

Citeste si despre