Ce poti face sa-ti creasca parul mai repede

/ / Modificat: 2012-02-28
Ce poti face sa-ti creasca parul mai repede

Parul lung ramane un simbol al feminitatii si seductiei, in ciuda abordarilor moderne de stil care propun lungimi intemediare ale podoabei capilare. In esenta, cresterea parului este mai rapida sau mai lenta in functie de factorii genetici, insa poate fi accelerata prin diverse metode de stimulare.

Foto: svanityblog.com

Iata ce poti face sa-ti creasca parul mai repede, fara sa investesti o avere in tratamente costisitoare.

Cum frumusetea vine intotdeauna din interior, un par bogat si sanatos va fi rezultatul unei stari excelente a organismului. O dieta bogata in vitamine si un aport de minimum 20 de grame de proteine la fiecare masa sunt prima conditie a stimularii cresterii parului.

Tunsul frecvent

Nu de putine ori ai auzit indemnul sa iti tunzi parul cat mai des, pentru a-l ajuta sa creasca mai repede. In realitate, acest proces nu accelereaza cresterea in lungime, ci previne deteriorarea firelor de par din pricina varfurilor despicate. Asadar, frecventa scurtarii varfurilor depinde in mare masura de starea de sanatate a podoabei capilare.

Complexul de vitamina B

Complexul de vitamina B ajuta scalpul in obtinerea oxigenului de care are nevoie parul pentru a creste sanatos. Cartofii, bananele, carnea de vita, cerealele integrale, fasolea, faina de ovaz, papaya, mazarea sau sparanghelul sunt surse bogate de vitamina B6 si acid folic, nutrienti care contribuie la cresterea mai rapida a parului.

Stimularea circulatiei sanguine

Stimularea circulatiei sanguine la nivelul scalpului poate adauga 1,5 cm in plus firelor de par in fiecare luna. Un masaj zilnic de 5-15 minute al capului sau orice fel de exercitiu fizic va favoriza pomparea sangelui catre foliculii firelor de par si le va intensifica astfel activitatea.

Aloe vera si miere

Amesteca pulpa mai multor frunze de aloe vera cu miere si aplica aceasta masca pe toata suprafata scalpului. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi spala-te in mod normal.

Uleiul de masline

Grasimea esentiala omega-3 va fi un bun accelerator al cresterii parului. Bea in fiecare dimineata o lingurita de ulei de masline amestecata intr-un pahar cu lapte (pentru a evita un gust neplacut).

Ulei esential de rozmarin

Spala-te cat mai des cu sampon in care ai adaugat in prealabil cateva picaturi de ulei esential de rozmarin si bucura-te de efectul sau regenerator. La fel functioneaza si uleiul de ricin si fiertura de brusture.

Suplimentele care contin vitaminele necesare pentru cresterea si stralucirea parului pot fi de asemenea utile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accelerare crestere par

Articole recomandate

Citeste si despre