6 trucuri pentru o pedichiura perfecta

/ / Modificat: 2017-04-27
6 trucuri pentru o pedichiura perfecta

Nu este intotdeauna usor sa iti faci singura pedichiura, din cauza pozitiei inconfortabile pe care o ai in timpul lucrului, precum si a lipsei de experienta in acest domeniu. Cu putina indemanare si inarmata cu cateva secrete practice, poti realiza o pedichiura perfecta, fara niciun ajutor. Iata de ce trebuie sa tii cont cand iti faci unghiile la picioare si iti ingrijesti talpile, pentru a avea mereu picioare frumoase si perfect aranjate!

Nu razui bataturile!

Cu toate ca inca se mai practica metoda razuitului bataturilor, nu este cea mai buna idee. Pe langa faptul ca favorizeaza dezvoltarea unor bataturi si mai mari, ridica si un risc foarte mare de infectie. Cel mai recomandat si sigur este sa iti inmoi bine talpile in apa si sa iti freci calcaiele cu piatra ponce sau sa folosesti o pila speciala pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii.

Dezinfecteaza bine trusa de pedichiura!

Inainte de a te apuca de taiat si pilit unghii, de indepartat cuticule si de alte procedee implicate in realizarea pedichiurii, asigura-te ca toate instrumentele de lucru sunt atent dezinfectate, pentru a evita infectiile. Exista solutii speciale de dezinfectat astfel de ustensile, iar daca nu ai, poti folosi, in ultima instanta, spirtul.

Indeparteaza cu grija cuticulele!

Specialistii in pedichiura nu recomanda taierea cuticulelor cu forfecuta sau cu alte instrumente de indepartare a lor, nici macar cu gel. Daca se poate sa eviti indepartarea lor si nu sunt inestetice, lasa-le asa. Insa daca sunt inestetice si necesita indepartare, foloseste intotdeauna gelul de inmuiere a lor si indeparteaza-le cu o pila curate apasand usor pe marginea lor. Evita forfecuta sau taierea cuticulelor, deoarece stimuleaza cresterea lor si te supun riscului infectiilor.

Foloseste intotdeauna departatoare de degete!

Fie ca iti cureti si iti pilesti unghiile, iti tai cuticulele sau te dai cu oja la unghiile de la picioare, foloseste mereu departatoarele. Iti usureaza foarte mult efortul de a lucra la fiecare deget in parte. In caz contrar, fie risti sa te ranesti la celelalte degete, fie sa te manjesti de oja peste tot.

Da-te cu crema hidratanta si hranitoare!

Din ritualul de realizare a pedichiurii nu trebuie sa lipseasca crema. Este foarte important sa te dai cu o crema speciala pentru picioare, pentru a hidrata pielea si a preveni aparitia bataturilor si a altor probleme ale piciorului.

Nu lasa oja pe unghii mai mult de doua saptamani!

Atentie la perioada de timp in care lasi oja pe unghii. O perioada mai mare de doua saptamani favorizeaza patarea unghiilor si deteriorarea lor. Pentru a evita patarea unghiilor, da-te cu un strat de lac protector incolor inainte de a aplica oja colorata. Pigmentul lacului este cel care contribuie la patarea unghiilor. Lacul incolor mentine unghia curata si, daca are si vitamine, o protejeaza de deteriorarea provocata de substantele din oja.

Ce secrete in realizarea pedichiurii mai cunosti? Ai vreun truc special care te ajuta sa iti faci mai usor pedichiura? Impartaseste-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusete femei Ingrijire unghii

Articole recomandate

Citeste si despre