6 trucuri pentru a scapa de pungile de sub ochi

/ / Modificat: 2017-02-27
6 trucuri pentru a scapa de pungile de sub ochi

Pungile formate sub ochi reprezinta unul dintre dusmanii de temut ai frumusetii tale, fiind inestetice si greu de tratat. Nu mai incerca sa le acoperi cu pudra sau corector, iti oferim 6 trucuri naturale pentru a scapa de ele!

Aplicarea compreselor reci/cu gheata

Ai nevoie de mascute speciale cu lichid, care se gasesc pe piata si pe care trebuie sa le tii la congelator. Tine-le apoi la ochi timp de 10-15 minute in fiecare zi si vei observa rezultate uimitoare aproape imediat.

Eliminarea surplusului de apa din organism

Retentia de apa in organism poate fi mostenita de la parinti si poate determina, printre altele, si aparitia acestor mici umflaturi sub ochi. Noroc ca exista remedii simple si la-ndemana prin care sa elimini surplusul de apa:

  • scade consumul de sare;
  • bea foarte multa apa (deshidratarea conduce la retentie);
  • fa sport;
  • evita alcoolul si diureticele severe;
  • adopta o dieta echilibrata.

Compresele cu pliculete reci/inghetate de ceai verde

Nu este tocmai obisnuit sa pui pliculetul de ceai in apa rece sau la congelator si apoi la ochi, dar se pare ca are efect garantat. Si acestea trebuie mentinute cam un sfert de ora zilnic. Proprietatile antiinflamatorii ajuta la relaxarea si retragerea umflaturii.

Chiar daca este un truc cu efecte pe termen scurt, se pare ca in timp ajuta la incetinirea dezvoltarii acestor pugute.

Aplicarea feliilor de castravete sau cartofi

Atat cartofii, cat si castravetii sunt extrem de buni in diminuarea pungilor de sub ochi. Taie un castravete sau un cartof felii si baga bucatele in frigider cam o ora.

Dupa aceea, aplica-le pe ochi astfel incat sa acoperi si zona cu pungile inestetice (daca este nevoie pune mai multe felii). Tine-le cam 10-20 de minute. Fa acest lucru in fiecare zi!

Masajul zonei

Masarea zilnica a zonei cu ajutorul buricelor degetelor ajuta la reducerea pungilor. Acesta functioneaza pentru ca are rolul de a elimina lichidul acumulat in zona si de a imbunatati circulatia. Masajul trebuie facut zilnic si cu delicatete, fara a pune presiuni asupra zonei.

Odihna si somnul suficient

Orele petrecute in fata calculatorului sau televizorului isi pun amprenta asupra ochilor tai. Acestea favorizeaza producerea pungilor de sub ochi, de aceea te trezesti uneori cu ochii umflati dimineata. Specialistii sustin ca daca dormi in jur de 8 ore pe zi in fiecare seara, nu vei avea astfel de probleme si vei constata imbunatatirea aspectului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusetea tenului Ingrijire ten Frumusete femei

Articole recomandate

Citeste si despre