6 trucuri impotriva imbatranirii pielii

/ / Modificat: 2017-03-06
6 trucuri impotriva imbatranirii pielii

Chiar daca ai auzit peste tot vorbindu-se despre tratamente diverse pentru o piele frumoasa si vesnic tanara, nu stii intotdeauna la ce produse sa apelezi din amalgamul de reclame ostentative care te inconjoara. Cel mai bine ar fi sa te concentrezi mai mult asupra ingredientelor care au cu adevarat potentialul de a-ti aduce un serviciu si mai putin pe marcile comerciale din magazine.

Iata cateva trucuri impotriva imbatranirii pielii, de care sa tii cont in ritualul tau de infrumusetare.

Tine-ti pielea la adapost

Niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa-ti protejezi pielea de razele ultraviolete nocive la care te expui. Foloseste pe cat posibil lotiuni cu factor de protectie, intrucat nimic nu iti imbatraneste pielea mai mult decat actiunea ultravioletelor. Odata ce ai invatat sa-ti tii pielea la adapost, poti sa remediezi pe cat se poate raul deja produs.

Antioxidanti din plin

Alege numai creme, lotiuni si seruri bogate in antioxidanti si vitamina C, precum cele care contin ceai verde si extract de acid feluric. In acest fel, pielea se mentina tanara prin eliminarea radicalilor liberi si reducerea inflamatiilor care duc la formarea ridurilor.

Exfolierea

Exfolierea este un rasfat al pielii pe care ar fi ideal sa il practici de doua ori pe saptamana cu o lotiune speciala compusa din acid lactic sau glicolic. Indepartarea celulelor moarte de la suprafata permite dezvoltarea celor noi din stratul inferior. Sari peste acest pas daca ai o piele foarte sensibila sau ten acneic.

Hidratarea

Hidratarea pielii dupa ce ai curatat-o temeinic este esentiala pentru un aspect sanatos, suplu si proaspat. Pentru tenul uscat, cremele pe baza de colesterol, acizi grasi si ceramide sunt obligatorii in lupta impotriva ridurilor. Desi suna paradoxal, cu cat exista o cantitate mai mare de apa in crema, cu atat este mai putin hidratanta.

Retinoidele

Noaptea este intervalul potrivit pentru regenerarea celulelor pielii, de aceea este recomandat sa folosesti o lotiune cu retinoide, substante derivate din vitamina A care pot vindeca anumite simptome ale imbatranirii precum liniile fine, depigmentarile sau porii dilatati.

Consuma acizii grasi Omega-3

Acizii grasi Omega 3 existenti in peste (somon), nuci, alune, seminte de in si rapita iti mentin pielea tanara. De ce? Pentru ca efectul lor antiinflamator previne micsorarea nivelului de colagen din piele, respectiv formarea neplacutelor riduri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre