6 secrete pentru un par frumos si sanatos

/ / Modificat: 2012-10-31
6 secrete pentru un par frumos si sanatos

Un par frumos si stralucitor, dar mai ales sanatos, nu este un tel greu de atins si nici nu necesita investitii foarte mari de timp si bani, asa cum ai putea crede. Dimpotriva, exista cateva trucuri simple si la indemana, care te pot ajuta sa transformi parul tern si fara stralucire intr-unul sanatos si plin de vitalitate!

Asigura-te ca ai parul complet uscat inainte de a iesi afara!

Deteriorarea firului de par poate fi cauzata, printre altele, si de expunerea parului la soare atunci cand este ud.

Specialistii recomanda uscarea completa a parului inainte de parasirea locuintei, deoarece odata ce razele soarelui se reflecta in firele ude, poate aparea fenomenul de decolorare si cadere a lor.

Evita, pe cat posibil uscatorul de par, placa de intins parul si ondulatorul!

Toate aceste ustensile sunt folosite cu regularitate de foarte multe femei. Ele reprezinta si unul dintre cei mai de temut dusmani ai parului: caldura excesiva si temperaturile crescute la care sunt supuse firele de par determina nu doar uscarea lor, ci si deteriorarea.

Daca vrei bucle, impleteste-ti parul cand este ud sau foloseste bigudiuri. Lasa-l sa se usuce natural sau foloseste functia de "aer rece" a foehnului.

Foloseste siliconul pentru a combate subtierea firului de par!

Cu cat firele de par se subtiaza mai mult, cu atat parul pare mai lipsit de viata si stralucire, dar si moale.

Pentru a combate acest efect inestetic, stilistii recomanda utilizarea produselor de ingrijire care contin silicon. Fie ca este vorba de sampon, balsam sau alte produse, alege-le in rutina zilnica de ingrijire a podoabei capilare. Siliconul se depune pe firul de par, intarindu-l, si nu este indepartat la clatire.

Spala parul cu apa calduta!

Apa fiarta este unul dintre cei mai mari dusmani ai frumusetii parului tau! Aceasta indeparteaza stratul protector de sebuum de pe scalp, care ofera stralucire parului, si il face sa aiba un aspect tern, inestetic!

Nici apa foarte rece nu este o solutie eficienta. Stilistii sustin ca cel mai bine este sa te speli cu apa calduta si sa ai grija sa masezi constant scalpul in timp ce samponezi.

Foloseste produse pentru par vopsit, daca este cazul!

In situatia in care te vopsesti constant si folosesti produse de stilizare si coafare a parului, este foarte important sa cauti acele produse de ingrijire - sampon si balsam - care protejeaza firele de par de efectul nociv al acestor produse. Urmareste sa cumperi produse cu proteine, care ajuta la repararea si regenerarea firului de par.

Nu pieptana parul in exces!

Ipoteza conform careia cu cat periezi mai des parul, de cel putin 100 de ori pe zi, cu atat devine mai rezistent, este un mit.

Acest obicei duce la caderea inutila si de nedorit a cat mai multor fire de par. Este normal sa cada in jur de 50-100 de fire de par pe zi. Pentru a reduce caderea excesiva a parului, foloseste o perie cu dinti rotunjiti si netezi si evita sa il periezi cand este ud.

Tu cum ai grija de frumusetea si sanatatea parului tau? Impartaseste-ne secretele si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Secrete par frumos Secrete par sanatos Ingrijire par

Articole recomandate

Citeste si despre