5 tratamente naturiste pentru unghii

/ / Modificat: 2017-02-23
5 tratamente naturiste pentru unghii

Tratamentele naturiste pentru unghii sunt cele mai rapide solutii prin care iti poti pastra manichiura impecabila fara ajutorul profesionistilor. Ingredientele naturale, precum galbenusul de ou sau mierea, pot face minuni in tratarea unghiilor casante, care se exfoliaza usor.

Iata cat de simplu iti poti prepara singura, acasa, adevarate potiuni magice de intarire a unghiilor!

Tratament pentru unghii cu ulei de argan

Devenit popular in ultimii ani si in tara noastra, dupa ce vedetele de la Hollywood au inceput sa il integreze in ritualul zilnic de infrumusetare, uleiul de argan este un aliat excelent al sanatatii unghiilor.

Bogat in nutrienti esentiali, uleiul de argan furnizeaza vitaminele, mineralele si antoxidantii necesari pentru mentinerea unei manichiuri impecabile. Daca te confrunti cu unghii casante sau moi, un tratament cu ulei de argan le ajuta sa isi recapete forma ideala, restaurand structura lor naturala si reparand zonele deteriorate.

Folosit regulat, uleiul de argan ajuta la cresterea mai rapida a unghiilor, in mod natural, precum si la mentinerea lor sanatoase in permanenta.

Amesteca o lingura de ulei de argan cu zeama de lamaie in aceeasi cantitate. Lasa-ti unghiile sa stea cufundate in acest tratament timp de 15 minute, apoi clateste-te cu apa calduta (fara niciun fel de sapun) si tamponeaza-le cu un servetel de hartie, pentru a le usca.

Acest demers va inmuia cuticulele si iti va lasa unghiile fine si stralucitoare.

Tratament pentru unghii cu ou si miere

Pentru aceasta masca intens hranitoare ai nevoie de un galbenus de ou, o lingurita de miere, o lingura de apa si, optional, de cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Amesteca toate ingredientele, aplica pasta rezultata direct pe unghii si las-o sa actioneze 10 minute.

Clateste-te cu apa calduta si un sapun hidratant, apoi tamponeaza-ti usor degetele cu un prosop de hartie. Galbenusul de ou contine o cantitate mare de proteine, in timp ce mierea are proprietati antiinflamatorii si antifungice.

Tratament vitaminizant pentru unghii

Daca unghiile tale sunt foarte uscate (deseori, din pricina acetonei) si casante, au nevoie de un tratament intens vitaminizant. Il poti prepara din 100 ml de zeama de lamaie proaspata, 50 ml de ulei de masline si 100 ml de miere. Amesteca bine ingredientele (adauga si putina apa calduta daca este nevoie), aplica masca pe toata suprafata unghiilor si las-o sa actioneze aproximativ 15 minute.

Foloseste acest tratament de cate ori ai ocazia (de preferat, de doua ori pe saptamana), pentru a obtine rezultatele scontate cat mai rapid.

Tratament de intarire a unghiilor

Unghiile casante, care se exfoliaza, au nevoie de un tratament eficient de intarire. Amesteca 250 ml de apa cu o lingura de sare mare si 4-5 picaturi de iod.

Scufunda-ti degetele in aceasta solutie timp de un sfert de ora, clateste-te si aplica imediat o crema intens hidratanta. Utilizeaza acest tratament cel putin o data pe saptamana.

Tratament pentru unghii cu otet de mere

Amesteca o lingura de ulei de masline (are un efect intens hidratant) cu o lingura de otet de mere. Lasa-ti unghiile scufundate in aceasta solutie timp de 10 minute, apoi clateste-te.

Repeta tratamentul in fiecare seara, timp de o saptamana. Unghiile tale se vor regenera si vor creste mai repede!

Tu ce tratamente naturiste pentru unghii recomanzi? Impartaseste-ti ponturile utile in sectiunea comentariilor de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre