5 semne ca samponul pe care il folosesti iti distruge parul

/ / Modificat: 2017-08-21
5 semne ca samponul pe care il folosesti iti distruge parul

Dupa o zi in care ai mers prin praf si poluare, tot ceea ce iti doresti este sa faci un dus si sa iti speli parul, ca sa isi recapete stralucirea si vigoarea. Insa ce te faci atunci cand constati ca parul tau pare mai neingrijit, este lipsit de stralucire si nici nu poti sa il aranjezi prea bine? De vina poate sa fie samponul pe care il folosesti.

Cu atatea variante disponibile pe piata, este foarte usor sa optezi pentru un sampon care nu este potrivit pentru tine. Daca insa stii care sunt semnele care iti arata ca ai ales samponul gresit, poti remedia rapid problema.

Iata 5 semne ca samponul pe care il folosesti iti distruge parul:

Parul tau a inceput sa se ingrase

Ai schimbat samponul si dupa doua-trei spalari parul tau a inceput sa se ingrase? Daca nu ai avut aceasta problema inainte si nici nu ai fost diagosticata de curand cu tulburari hormonale sau nu treci printr-o perioada foarte stresanta, atunci samponul cel nou este de vina. Ca sa scapi de problema fie revii la vechiul sampon, fie iti cumperi un alt sampon neaparat potrivit tipului tau de par. 

Mancarimi ale scalpului

Te-ai spalat cu noul sampon, insa dupa cateva spalari ai constatat ca ai mancarimi si furnicaturi ale scalpului sau ca ai pete mici, rosii, pe pielea capului. Folosirea unui sampon gresit poate duce la acest tip de reactii cutanate. Prin urmare, daca nu suferi de afectiuni ale pielii precum eczeme sau psoriazis, atunci pur si simplu ai cumparat un sampon care nu este potrivit pentru tine. 

In asemenea situatii, inlocuieste samponul din comert cu un produs natural, pe care il gasesti in orice Plafar. 

Fire de par subtiri, care se rup usor

Parul tau a fost intotdeauna puternic, cu un fir gros, insa brusc a inceput sa devina uscat, fragil. Acum parca iti este si frica sa te piepteni, de teama sa nu ramai cu un pumn de fire de par cazute. Din nou, de vina poate sa fie schimbarea rutinii de curatare a parului, faptul ca ai inceput sa folosesti un nou sampon.

Daca te confrunti cu aceasta problema, cumpara un sampon care sa nu contina silicon, element folosit pentru netezirea parului, pentru ca il sufoca, nu lasa parul sa respire cum trebuie. Evita si produsele cu sulfati, cel putin pentu o perioada, pana cand parul tau isi recapata stralucirea si sanatatea.

Ti se despica firele de par si parul nu se mai piaptana la fel de usor

Firele de par despicate sunt cosmarul oricarei femei. Acest fenomen este cauzat de imbatranirea prematura a firului de par. Un sampon agresiv, un periat prea viguros, cu o perie nepotrivita si folosirea in exces a uscatorului de par, la temperaturi foarte ridicate, sunt alti factori care contribuie la aparitia firelor despicate, din cauza ca afecteaza productia de keratina.

De asemenea, parul are un aspect tern, nu este deloc usor de pieptanat, se incurca repede.

In aceste situatii, este recomandat un sampon pentru par delicat, care sa il hraneasca de la radacina pana la varf. Mai mult decat atat, in afara de schimbarea samponului este recomandat si sa iti faci o masca hranitoare si hidratanta pentru par, o data sau de doua ori pe saptamana, inainte de a te spala pe cap. Alege masti pe baza de uleiuri, care hidrateaza in profunzime parul si il fac mult mai usor de pieptanat si coafat. 

sampon-par

Totodata, te sfatuim sa iti lasi parul sa se usuce natural si incearca sa renunti la produsele de styling care emana caldura. Te poti bucura de coafuri reusite si fara placa de par, ondulator sau perie rotativa. Impleteste-ti parul seara, inainte de culcare, despleteste-l a doua zi si bucura-te de niste onduleuri naturale si lejere, perfecte pentru zilele de vara. In zilele toride, prinde-ti parul intr-o coada lejera, la baza gatului sau fa-ti un coc super-finisat. 

Ai facut matreata

Un alt semn ca folosesti samponul gresit este aparitia matretii si pierderea stralucirii parului. Daca observi aceste probleme, ia in considerare faptul ca ingredientele pe care le are noul tau sampon sunt de vina, de aceea trebuie sa optezi pentru un nou produs de curatare a podoabei capilare.

Cum iti alegi corect samponul si cum iti speli corect parul

Samponul trebuie sa fie ales in functie de tipul firului de par. Asadar, nu cumpara sampon pentru par gras daca parul tau este normal. Daca ai parul foarte subtire, evita sampoanele care au o consistenta cremoasa, pentru ca aceste produse iti vor incarca parul, dandu-i un aspect neingrijit. In loc sa ai un par lejer, stralucitor, podoaba ta capilara va arata total invers: cu fire lipite de cap, greu de pieptanat si de coafat.

De asemenea, nu cumpara niciodata un sampon fara sa citesti eticheta, este foarte important sa acorzi atentia care se cuvine ingredientelor.

Un alt sfat de care sa tii cont este sa nu te speli prea des pe cap. Nu este indicat sa iti speli parul in fiecare zi, pentru ca, in timp, pot aparea dereglari in procesul de productie de sebum, iar firele si scalpul vor avea de suferit. Parul ti se va ingrasa mult mai repede si va deveni foarte greu de coafat. 

Intotdeauna samponeaza parul de 2 ori si maseaza bland scalpul. Nu aplica niciodata balsam la radacina, ci doar pe lungimi sau la varfuri, altfel parul se va ingrasa mai repede. Nu freca niciodata parul cu prosopul, ci tamponeaza usor, apoi lasa-l sa se usuce in voie. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatatea parului Par sanatos Secrete par frumos Matreata par

Articole recomandate

Citeste si despre