Masa in familie reprezinta bucuria duminicilor perfecte

/ / Modificat: 2014-12-08
Masa in familie reprezinta bucuria duminicilor perfecte

Ritmul trepidant al vietii cotidiene ne impinge din ce in ce mai mult catre mancarurile rapide, usor de preparat, pe care le consumam pe fuga. Si asta nu este valabil doar in cazul adultilor, ci si pentru copiii care au un program mai mult decat incarcat din cauza scolii si al activitatilor extrascolare, care parca le rapesc din timp.

Cu totii ne simtim, insa, atrasi de ceea ce ne este cunoscut si confortabil si, cel mai adesea, ne regasim echilibrul in familie. De-a lungul timpului, masa de duminica in familie s-a transformat intr-un obicei, fiind o sansa pentru parinti sa petreaca mai mult timp alaturi de copii. Mai mult decat atat, luarea mesei impreuna se dovedeste a fi o modalitate eficienta de a ne tine departe de obiceiurile alimentare mai putin sanatoase.

Dragostea, intelegerea si buna impacare sunt sentimente intarite prin simpla actiune de a lua masa impreuna si de a petrece timpul cu cei dragi. Este un eveniment special in care copiii incearca sa impresioneze parintii cu diverse dovezi de maturitate si, la randul lor, absorb cuvintele pline de invatatura ale parintilor. Mai mult decat atat, sunt foarte multi cei care sustin ca astfel de momente de reuniune sunt indicate pentru a le oferi copiilor stabilitatea, dar si confortul psihic si emotional pe care le regasesc doar in familie.

Poate nu in mod surprinzator, companiile din tara isi indreapta atentia asupra familiei si a importantei pe care astfel de momente o au pentru dezvoltarea armonioasa a societatii. Cei din compania Ana si Cornel isi aduc contributia la mentinerea valorilor promovate de aceasta traditie prin proiectul "Masa in familie", o actiune pe care au demarat-o pentru copiii din SOS Satele Copiilor, o organizatie non-guvernamentala infiintata in 1990, care implementeaza servicii de ingrijire si de consiliere familiala in trei orase ale Romaniei: Bucuresti, Sibiu (Cisnadie) si Bacau (Hemeius).

Sute de copii se bucura acum de bucate sanatoase, preparate dupa retete traditionale romanesti. De un real ajutor in dezvoltarea armoniei familiale, masa in familie ramane in mintea multora dintre noi o prioritate, o modalitate prin care ne gasim linistea dupa provocarile de zi cu zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre