Lucruri pe care le stii doar daca ai fata mai mare si baiat mai mic

/ / Modificat: 2017-10-03
Lucruri pe care le stii doar daca ai fata mai mare si baiat mai mic

Dupa ce ai petrecut ani buni inconjurata de tot feluri de lucruri roz, venirea pe lume a unui fratior pentru fetita ta te poate face sa te simti ca si cum ai castigat la loterie. In sfarsit, ai perechea ta perfecta de porumbei si nu poti fi mai fericita de atat! Insa nasterea unui baietel se poate dovedi si un soc. 

Iata cateva lucruri pe care doar mama cu o fiica mai mare si un baiat mai mic le poate intelege: 

1. Fetita ta este o mamica perfecta in miniatura...

Iti aduce servetelele umede cand trebuie sa schimbi scutecul bebelusului, ii canta fratiorului, il pupa si il dragalaseste de cate ori are ocazia. Ce te-ai face fara ea, micul tau ajutor?

2. … dar n-o poti lasa cu fratiorul nesupravegheata nici macar o secunda!

E suficient sa te intorci cu spatele pentru o secunda pentru ca fiica ta sa-si ia fratiorul de gat si sa incerce sa-l indese in trasurica papusii, pentru a-l plimba prin casa. Uneori te temi sa nu-l sufoce cu atata dragoste!

3. Va trebui sa-ti regandesti metoda de schimbat scutecele

Igiena intima a fetitelor e o nimica toata in comparatie cu cea a baieteilor. Te tot intrebi ce ar trebui sa faci diferit, mai ales ca nu intelegi de ce trebuie sa faca treaba mica in fata ta, de fiecare data cand ii dai jos scutecul.

4. Hainele pentru baietei sunt ca o gura de aer proaspat

Salopete de stamba neobisnuite, camasi in dungi in culori primare si tenisi micuti si dragalasi. Iata o schimbare binevenita dupa era rozului!

5. Fratiorul este in contact strans cu partea sa feminina

Bietul copil nu are de ales. Nu trece o zi fara ca surioara mai mare sa nu-l imbrace in printesa sau sa nu-i picteze unghiile cu oja cu sclipici.

6. Cel mic isi va pune sora la zid

Fratii mai mici sunt precum insectele daunatoare. Fiica ta va suferi multa vreme, de-a lungul copilariei, din pricina unui asa vrajmas. Petrecerile de ceai ale papusilor vor fi demolate de o armata de Transformatori si paianjeni de cauciuc scosi de sub saltea. Fratiorul cel dragut se va dovedi un adevarat ghimpe-n coaste pentru cea mica.

7. Fiica ta va deveni mai dura

Sa ai un frate mai mic inseamna ca nu ai alta optiune decat sa-i imbratisezi maniera grosolona si stangace de a-si manifesta exuberanta. Fiica ta va primi lovituri in cap si va fi doborata ca la rugby in fiecare zi lasata de la Dumnezeu. Iar asta o va ajuta sa devina mai dura!

8. Se simt extrem de confortabil cu corpurile lor

Este minunat sa vezi cat de natural se comporta in fata goliciunii celuilalt. Cu toate astea, te vei gandi de doua ori inainte sa-i mai imbaiezi impreuna, dupa ce i-ai surprins verificand cat de mult se poate intinde un "cuc".

9. Fata e o profesoara fantastica

E mai usor sa fii mama atunci cand te poti baza pe o fiica mai mare, care sa imparta cu tine sarcina educarii celui mic. Va accepta cu bucurie sa-si petreaca ore intregi cu fratiorul, citindu-i, invatandu-l sa numere si ajutandu-l cu puzzle-urile, in timp ce tu iti vezi linistita de treburile casnice.

10. Fiica cea mare e teribil de protectoare

Se stie ca fratii mai mari sunt protectivi cu surorile mai mici, dar si reciproca este valabila. Nimeni nu se va lega de fiul tau in curtea scolii atunci cand sora mai mare si prietenele ei sunt de fata.

11. Fratiorul isi protejeaza sora, la randul sau

Fratii par programati biologic sa-si sustina surorile, chiar daca sunt mai mici decat ele. La cel mai mic semn de necaz, ei sunt prezenti.

12. Prietenii lui se vor simti atrasi de surioara lui

Spre groaza fratiorului, peste cativa ani buni, prietenii acestuia vor face tot felul de aluzii si comentarii la adresa surorii lui. Daca nu ne crezi pe cuvant, intreaba-ti fratele despre conversatiile pe care le poarta sau le purta cu prietenii lui despre... tine!

13. Amandoi sunt jucatori straluciti

Nu-ti pierde timpul facandu-ti griji ca nu se vor intelege din cauza diferentei de sex. Copiii tai vor adora sa stea unul in compania celuilalt, jucandu-se atat cu papusi, cat si cu masinute.

14. Se fugaresc precum soarecele si pisica

E absolut normal ca fratii si surorile sa se contrazica pe marginea unor lucruri minore si banale si sa ajunga sa se certe. Si totusi ti-ai dori sa se abtina o data pe saptamana de la paruiala si tipete.

15. Fratiorul va trebui sa se multumeasca cu lucruri mostenite de la sora mai mare

Doar n-o sa cumperi o pereche de clapari albastri, cand exista in debara o pereche roz, cu inimioare abia vizibile, in stare perfecta!

16. El este clar baiatul mamei

Este adevarat ca baietii au o legatura mai stransa cu mama. Si fiica ta te iubeste si are toate sansele sa devina independenta, spre deosebire de cel mic, care pare pierdut fara tine. Nu se mai satura sa fie pupat si alintat. Te vei trezi cu el dimineata in pat, cuibarit langa tine cand te astepti mai putin. Ce dragut! Profita de aceste momente, fiindca va creste si tot ce vei auzi vor fi replici precum "Mama, lasa-ma sa respir!", "Mama, lasa-ma in pace. Nu ma mai pupa atat! Ma vad prietenii!". 

17. Rudele tale il trateaza pe baietel ca pe un print

Desigur ca o iubesc si pe fata, insa cu baiatul se poarta de parca nasterea lui a fost un miracol. El este micul lor print, lumina ochilor lor, si parca ti se face mila de fetita ta care nu se bucura de atata atentie.

18. Sa ai grija de un baiat este mult mai usor si comod

Gata cu agrafele, clemele, elasticele de par, coditele impletite si bentitele cu fundite. Ii aranjezi parul cu mana si e gata de mers la scoala.

19. Te simti cea mai norocoasa mama din lume

Nu te-ar fi deranjat daca nasteai tot o fetita, insa trebuie sa recunosti ca e ceva special in a avea o pereche: fata si baiat. Chiar daca uneori se bat de parca ar fi cei mai aprigi dusmani, atunci cand ii vezi impreuna la televizor sau citind o carte, stii ca legatura dintre ei este ceva ce nu poate fi rupt niciodata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Sora mai mare Mama de baiat Mama de fata

Articole recomandate

Citeste si despre