Lucruri pe care le stii doar daca ai baiat mai mare si fata mai mica

/ / Modificat: 2017-09-28
Lucruri pe care le stii doar daca ai baiat mai mare si fata mai mica

Esti mamica de baietel si te mandresti cu faptul ca ai invatat o multime de lucruri despre cresterea copiilor. Stapanesti la perfectie arta schimbatului de scutece si stii exact ce sa faci daca vrei sa nu te trezesti cu o mica fantana arteziana in fata. Ai memorat numele fiecarui trenulet Thomas si ti-ai petrecut ore intregi descifrand schemele complicate pentru construirea drumurilor dedicate masinutelor de jucarie ale pustiului tau.

Vestea ca vei deveni mama pentru a doua oara te bucura enorm si te gandesti ca experienta acumulata pana acum iti va fi extrem de utila. Si lumea ta devine roz, la propriu! Incet, dar sigur, multe preconceptii pe care le aveai legate de viata de parinte cu doi copii se cam bat cap in cap si nimic din ce ai auzit pana acum, nu te-a pregatit pentru ce urmeaza!

Iata care sunt cele mai nastrusnice situatii in care doar o mama cu un baiat mai mare si o fata mai mica se poate regasi!

 

1. Lucrurile roz te innebunesc

Venirea unui nou bebelus in familie este intotdeauna un motiv de sarbatoare. Si cand bebelusul este de sex feminin, toata lumea iti aduce lucruri roz: rochite roz, pantofiori roz, ursuleti roz, paturi roz, baloane roz si buchete de flori roz. Chiar daca la inceput toate aceste lucruri ti se par adorabile, va veni o vreme cand nu vei mai suporta nicio nuanta de roz. Parca nici inghetata de capsune nu iti mai place atat de mult, nu-i asa? 

2. Schimbarea scutecelor este o arta cu totul noua

S-a zis cu maiestria ta. Fetitele trebuie sterse in alte locuri decat baieteii...

3. Hainutele de fetite sunt atat de dragute!

De cate ori intri intr-un magazin cu hainute pentru bebelusi, nu stii ce sa alegi mai intai: rochite cu floricele, cu fundite, cu volanase, ciorapei adorabili cu inimioare si ingerasi, pantofiori si o gramada de camasute cu desene adorabile.

4. Fetita ta va fi tare ca piatra

La ce altceva sa te astepti cand fratiorul s-a asezat pe ea, i-a dat lovituri in cap si a condus peste piciorusele ei toate masinutele de jucarie din colectie?

5. E maestra in trasul parturilor

Intotdeauna ai stiut ca cel de-al doilea copil va invata multe de la primul nascut, insa nu te asteptai ca fratele cel mare sa-si invete surioara sa faca parturi cu subsuoara, pe care sa le reproduca in public, de fata cu "adunarea mamicilor perfecte" din parc.

6. Cea mica adora jucariile de baieti

Daca ai crezut ca ai scapat de jucatul cu trenulete si Power Rangers, te-ai inselat. Oricate papusi si castele de jucarie i-ai cumpara, fetita ta tot pe Spiderman il prefera.

7. Fiul tau isi descopera latura feminina

Cine s-ar fi gandit ca baiatelul tau pasionat de karate poate fi atat de tandru cu ursuletul de plus? De cate ori il vezi ca il plimba cu caruciorul pentru papusi prin toata casa, stai si te intrebi daca nu cumva trebuie sa ii cumperi si lui un bebelus de Craciun.

8. Fratele mai mare este eroul numarul unu

Surioara isi urmeaza orbeste fratele oriunde ar merge si isi doreste sa faca exact ceea ce face si el. Ar fi in stare sa manance si pietre daca el i-ar spune sa faca asta. Fratele cel mare este idolul ei, pur si simplu nu se mai satura de el.

9. Fetita ta va trebui sa se obisnuiasca sa poarte haine pentru baieti

Ce sens are sa-i cumperi pantaloni roz cand ii poate purta pe cei verzi ai fratelui? Plus ca pijamalele cu dinozauri ii vin foarte bine si nu simte nevoia sa poarte camasute de noapte cu inimoare si fundite.

10. Dezordinea atinge culmi noi

Se spune adesea despre fetite ca sunt mai ordonate decat baieteii, dar asta nu inseamna ca nu pot face si ele dezordine. Atat ca dezordinea lor e diferita. In timp ce fiul tau lasa urme de noroi prin casa si piese Lego prin pat, fiica ta va presara paiete pe covor. Tot dezordine se cheama, dar cel putin straluceste.

11. Ofera ceea ce primeste

S-a zis cu blandetea, bunatatea si supunerea. Cand ai un frate mai mare pus pe sotii, trebuie sa faci ceva sa te ridici la standardele impuse de el. Nu-i de mirare ca a invatat sa ia atitudine atat de repede si sa-si impuna punctul de vedere.

12. Coafurile pentru fetite sunt tare complicate

Cand vine vorba de pieptanat si periat, lucrurile sunt foarte simple in cazul baietilor. Ii ciufulesti putin parul cu mana si gata. Acum ca ai si fetita, petreci ore intregi pe internet, studiind cum sa impletesti o coada de peste. Uneori, esti nevoita sa-ti mituiesti copila cu bomboane ca sa o faci sa stea cuminte cat timp incerci sa-i faci o coafura savanta.

13. E cea mai tare fata din scoala

Faptul ca are un frate mai mare, care are grija de ea si o apara mereu, o transforma pe fiica ta in regina locului de joaca. Ceilalti copii trebuie sa-si pazeasca bine pielea si sa nu o supere, altfel vor avea de furca cu fratele mai mare.

14. Va trebui sa arbitrezi cele mai ciudate "meciuri"

Cand fratele mai mare va tipa ca din gura de sarpe "mamiii, zi-i sa-si scoata papusile Barbie din pestera mea acum", o sa-ti doresti sa te teleportezi undeva, departe.

15. Fetita ta este este mult mai matura decat fratele sau

Nu este un mit. Fetele sunt mai mature decat baietii. Inca de la varsta de 3 ani, cea mica face pe sefa cu fratele mai mare. Ii da peste mana cand isi baga nasul unde nu-i fierbe oala si-l trimite sa se spele inainte sa se aseze la masa. Pe masura ce creste, esti din ce in ce mai convinsa de faptul ca fetita va fi cea care il va dadaci pe fratior, atunci cand vor ramane singuri acasa, si nu invers.

16. Pe cat de mult se cearta, pe atat de mult se iubesc

Este adevarat ca se alearga de multe ori precum cainele si pisica, insa nimeni nu poate nega legatura puternica dintre ei. Cand nu se bat unul cu celalalt in sabii ninja, sunt de nedespartit. El o supravhegeaza mereu si ar face orice sa o protejeze, iar ea il priveste cu o adoratie pura.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Mama de fata Mama de baiat Crestere copii Frate mai mare

Articole recomandate

Citeste si despre