Lampa cu sare - beneficii si recomandari de folosire pentru copii si intreaga familie

/ / Modificat: 2017-02-17
Lampa cu sare - beneficii si recomandari de folosire pentru copii si intreaga familie

Cu siguranta ai auzit despre poluarea electronica si efectele negative ale aparatelor electronice asupra organismului uman. Ceea ce poate nu stiai este ca exista o metoda simpla de a neutraliza efectele nocive ale acestora: amplaseza in fiecare camera o lampa cu sare! Acest obiect de decor este totodata si un dispozitiv de purificare a aerului, multumita ionilor negativi pe care ii emite.

Sursa foto: Pinterest

Afla ce beneficii aduce lampa cu sare sanatatii intregii familii, cum functioneaza si cum sa alegi un astfel de obiect astfel incat tu si cei dragi sa va puteti bucura din plin de influenta sa! 

Ce sunt ionii negativi?

Ionii negativi se gasesc in natura, la malul marii, in zone strabatute de apa curgatoare sau in apropierea cascadelor. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca ionii negativi stimuleaza fluxul de oxigen din creier, imbunatatind activitatea mentala si nivelul de energie. Totodata, ionii negativi atrag ionii pozitivi generati de aparatele electronice, ii echilibreaza si ii neutralizeaza. Ionii pozitivi, supranumiti si "smog electronic" sau "poluarea electronica a aerului", sunt periculosi pentru sanatate, deoarece pot genera insomnie, stari de iritare si alergii.

Cum functioneaza lampile cu sare bazate pe emisie de ioni negativi?

Sarea are multiple intrebuintari, atat in bucatarie, cat si in tratarea diferitelor afectiuni, putand fi folosita atat intern, cat si extern sub forma de bai, spalaturi sau cataplasme. Compresele calde cu sare naturala, neprelucrata, sunt folosite de secole pentru tratarea durerilor cauzate de amigdalele inflamate. Lampa cu sare nu este nici ea o inventie recenta.

Confectionata dintr-un cristal de sare pura de Himalaya - considerata una din cele mai nepoluate forme de sare, lampa cu sare reprezinta una din cele mai bune surse de ioni negativi pentru casa. Sarea de Himalaya contine peste 84 de minerale si elemente, cu beneficii aproape miraculoase asupra sanatatii.

Principiul de functionare a lampii este simplu: cristalul de sare de Himalaya este montat pe un suport lemnos, in interiorul lui putand fi introdus atat o lumanare, cat si un bec de putere mica (12-15 watt). In momentul in care cristalul se incalzeste, el incepe sa elibereaza in aer ioni negativi. Acestia elimina ionii pozitivi emisi de aparatele electrocasnice si electronice sau proveniti din poluare, praf, par de animale sau polen. Starea de bine pe care o induce in organism este similara cu cea pe care o resimti atunci cand faci aerosoli la malul marii, te plimbi in natura dupa ploaie sau poposesti langa o cascada.

Beneficiile lampii cu sare de Himalaya

Lampa cu sare de Himalaya este recomandata atat pentru copii, cat si pentru adulti, ameliorand afectiuni cum ar fi problemele respiratorii, alergiile, reumatismul, insomnia, oboseala, depresia, stresul sau migrenele. Amplasata in dormitor, lampa cu cristale de sare Himalaya iti va induce un somn linistitor, odihnitor si iti va curata caile respiratorii, ajutand la oxigenarea eficienta a creierului.

O lampa cu sare amplasata pe biroul pe care isi scrie temele copilul il va ajuta sa se concentreze, neutralizand impactul luminii artificiale, al aerului conditionat sau al radiatiei emise de monitorul calculatorului sau laptopului. Lampa cu cristale de sare Himalaya neutralizeaza si fumul de tigara, imbunatatind respiratia. Prin urmare, amplasarea ei in incaparerile in care se fumeaza va imbunatati considerabil calitatea aerului.

Lampa cu sare de Himalaya are urmatoarele beneficii:

- Ionizeaza camera;

- Echilibreaza frecventele si undele electromagnetice artificiale generate de televizoare, calculatoare, telefoane mobile si alte dispiozitive electronice;

- Produce unde de lumina din spectrul curcubeului, care protejeaza organismul uman.

Ce probleme de sanatate poti combate cu ajutorul unei lampii cu sare?

- afectiuni ale pielii;

- dureri de cap si migrene;

- insomnii;

- alergii;

- probleme ale sinusurilor;

- artrite;

- reumatism;

- probleme respiratorii;

- astm;

- raceli;

- probleme de circulatie a sangelui.

Cum sa alegi lampa cu cristale de sare Himalaya?

Secretul lampii cu sare sta in materialul din care este confectionata: sarea. Cu cat cristalul de sare este mai mare, cu atat lampa este mai buna. Si culoarea lampii este relevanta. Daca cristalul de sare are o culoare intensa, rosie, acest fapt indica un continut mai mare de minerale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sare

Articole recomandate

Citeste si despre