Crezi ca stii totul despre al doilea copil? Iata cum te minti singura!

/ / Modificat: 2017-03-30
Crezi ca stii totul despre al doilea copil? Iata cum te minti singura!

Dupa ce treci prin experienta cresterii primului copil, crezi ca te-ai calit suficient de mult cat sa faci fata unei armate de copii. In realitate, te minti singura! De ce? Pentru ca niciun copil nu seamana cu celalalt si ca fiecare experienta de parinte este diferita! Iata care sunt cele mai frecvente minciuni pe care si le spun singure mamicile in legatura cu al doilea copil!

1. Nou-nascutul este usor de crescut. Nu face decat sa manance si sa doarma toata ziua

  Este adevarat! In primele luni de viata, copilul nu face mai nimic, insa tu faci TOTUL pentru el. Ce inseamna totul? Cam cate ore are ziua si cateva din oapte! Cum te imparti intre el si fratiorul lui mai mare, depinde de tine si de familia ta! Dar sa crezi ca doar pentru ca este nou-nascut sau bebelus, va trece "neobservat" pe langa tine, este o amagire!

2. Alaptarea este floare la ureche

Deja ai capatat experienta in modul de punere a bebelusului la san, ai descoperit trucurile prin care sa stai mai confortabil in timpul hranirii acestuia si totul pare floare la ureche cand vine vorba de alaptare. Insa uiti ca sanii tai nu mai au aceeasi forma si ca fiecare bebelus are o personalitate proprie. Pozitia care i-a placut primului copil este posibil sa nu fie pe gustul celui de-al doilea, iar sfarcurile si mameloanele tale sa fi suferit modificari dupa prima experienta, care pot crea probleme de hranire sugarului.

3. Unde mananca unul, mananca si al doilea

Este vorba romaneasca pe care o folosesc adesea mamicile pentru a se convinge singure ca nu le "costa" chiar atat de mult sa creasca si al doilea copil. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ! Cu toate ca ai pastrat o buna parte dintre lucrurile si accesoriile de bebelus de la primul copil, cel mai nou membru al familiei iti va scoate sume generoase de bani din buzunar: scutece, hainute noi, pediatru, medicamente, lapte, biberoane noi etc. Toate aceste cheltuieli acumulate cu cele facute pentru ingrijirea fratiorului mai mare s-ar putea sa cantareasca destul de mult in bugetul familiei tale.

4. Am mai facut asta! Sunt deja experta in crescut si ingrijit copii

De fapt, daca stai sa te gandesti, nu ai mai facut niciodata acest lucru. Nu ai mai trecut prin experienta ingrijirii a doi copii de varste diferite, pe termen lung! Da, ai invatat si te-ai experimentat in ingrijirea unuia, dar nu stii ce inseamna cu adevarat sa ingrijesti doi copii... simultan! Nu te pacali ca o sa fie ca prima data, intrucat va fi de doua ori mai greu, mai mult, mai solicitant, mai obositor, dar si mai frumos!

5. Daca il fac pe al doilea imediat dupa primul, imi va fi mai usor

Multe mamici merg pe premisa ca daca fac al doilea copil la scurt timp dupa primul, cei mici vor creste impreuna si va fi mai usor pentru ele. Incearca sa cunosti o mama care are in "subordine personala" doi copii de varste apropiate, care sa mai fie si bebelusi, si intreab-o cum este pentru ea. Intreab-o cum a fost sa stea mereu cu doua suzete in mana, sa alapteze in tandem, sa schimbe scutece pe banda rulanta si sa fuga cu olita cand dupa unul, cand dupa altul. Probabil ca nu prea usor, nu? Cam aceste lucruri, plus multe altele, te asteapta.

6. Nu vei mai suferi ca nu dormi noptile. Deja te-ai obisnuit!

De cand ai devenit mama, probabil ca nu ai mai dormit si savurat o noapte intreaga de somn de cand erai insarcinata in primul sau al doilea trimestru, inainte ca burta sa iti faca probleme. Crezi ca te-ai "calit" si ca acum esti obisnuita sa dormi doar cateva ore pe noapte. Din acest motiv, nu te mai sperie ideea noptilor nedormite, ceea ce te incurajeaza si mai mult sa faci si al doilea copil.

Venirea pe lume a unui nou bebelus iti afecteaza somnul si odihna, dar pun o mai mare presiune pe umerii si sanatatea ta. Nu este vorba doar de nopti nedormite, ci de oboseala acumulata de-a lungul timpului, care perpetueaza si dauneaza corpului. Inainte sa clachezi, gandeste-te bine daca ai suficient ajutor in jurul tau, astfel incat sa iti gasesti momente de respiro sis aapuci sa iti emergizezi organismul.

Cum se mai pacalesc singure mamele inainte de al doilea copil? Tu ai facut-o? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Experienta mama Al doilea copil Despre mame

Articole recomandate

Citeste si despre