Ce spune pozitia in care dormi despre tine

/ / Modificat: 2017-02-17
Ce spune pozitia in care dormi despre tine

Pozitia in care obisnuiesti sa dormi de obicei iti tradeaza personalitatea. Aceasta este concluzia multor specialisti, care dupa ce au analizat pozitia corpului in care majoritatea oamenilor doarme, au stabilit cateva tipuri de pozitii in timpul somnului, fiecare dintre ele cu propriile trasaturi.

Foto: dreamsteps.wordpress.com

Pozitia fetala (fetus)

Pozitia fetala este cea in care dormi ghemuit, cu picioarele la piept, asemenea unui fat in burtica mamei. Este una dintre cele mai populare pozitii de somn, fiind adoptata de majoritatea persoanelor.

Se spune ca daca dormi in aceasta pozitie, simti nevoia de siguranta si protectie. Esti o persoana sensibila, careia ii place intimitatea si care creeaza iluzia ca este timida, insa nu este deloc asa.

Maschezi defectele si vulnerabilitatile printr-o "masca" de femeie dura, cand de fapt, in interior, lucrurile stau total altfel. Iti place sa pastrezi aparentele.

Pozitia copac (bustean)

Pozitia copacului se caracterizeaza prin pozitionarea dreapta a corpului in pat, intr-o parte, cu bratele pe langa el.

Daca dormi adesea in pozitia copac inseamna ca esti o persoana sociabila, careia ii place diversitatea si adora sa stea in preajma oamenilor. Nu doar ca iti place si te bucuri de compania lor, dar cazi in capcana naivitatii si vulnerabilitatii si iti pui si toata increderea in ei, ajungand sa fii adesea pacalita si dezamagita de cei din jur.

Din fericire, ai incredere si in tine, ceea ce te ajuta sa te ridici mult atunci cand esti jos si sa ai succes in tot ce iti propui.

Pozitia "visator"

Visatorul este cel care in timpul somnului sta pe o parte si isi tine ambele maini sub cap.

Persoanele care aleg adesea sa se odihneasca in aceasta pzoitie sunt comunicative si deschise, dar intotdeauna suspicioase. Desfac firul in patru cand vine vorba de luarea unei decizii, dar atunci cand se hotarasc, nimic nu le mai poate schimba parerea.

Pozitia soldat

Pozitia soldatului este una destul de "rigida", fiind caraterizata prin somnul pe spate, cu bratele intinse pe langa corp.

Este specifica persoanelor introvertite, tacute si exigente. Au asteptari mari atat de la ele, cat si de la persoanele din jurul lor, si au tendinta de a fi autoritare cu cei din jur.

Pozitia "cadere libera"

Pozitia "cadere libera" este caracterizata prin pozitia pe burta, cu mainile in jurul pernei si cu capul intr-o parte.

Aceasta pozitie de somn tradeaza o persoana sociabila si comunicativa, careia ii place stabilitatea in tot si in toate.

Esti o persoana organizata, care tine la imaginea sa si care tine cont de opinia celor din jur despre ea, uneori mult prea usor.

Pozitia "stea de mare"

In pozitia "stea de mare", adica pe spate, cu mainile ridicate si tinute in jurul pernei, dorm adesea oamenii prietenosi, care reusesc sa lege relatii si sa se faca placuti destul de usor.

Esti o persoana darnica si iti place sa ajuti oamenii, dar fara sa atragi atentia ta, ci mai mult din anonimat, din pur act de caritate.

Tu in ce pozitie dormi? Ti se potriveste descrierea? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre