8 remedii naturiste pentru a trata intepaturile de tantari

/ / Modificat: 2023-06-20
8 remedii naturiste pentru a trata intepaturile de tantari

Remediile naturiste pentru tratarea intepaturilor de tantari sunt cele mai eficiente si sanatoase metode pentru reducerea rapida a disconfortului creat de ciupiturile acestor insecte. Oricat de multe masuri de prevenire a intepaturilor de insecte ai lua, exista situatii in care pielea copilului este adesea "capsata" de acul nemilos al tantarilor. Rezultatul: pielea se umfla, se inroseste, apar mancarimi suparatoare si chiar dureri.

Micutul tau a fost victima tantarilor si nu ai la indemana unguente sau solutii farmaceutice pentru a ameliora simptomele incomode? Nu-i nimic! Daca te uiti cu atentie prin camara, frigider sau casa, vei reusi sa gasesti macar unul dintre urmatoarele remedii naturiste, extrem de eficiente in reducerea inflamatiei, rosetii si a mancarimii bubitelor, principalele simptome ale intepaturilor.

Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai exploatate plante in medicina naturista. Are o multime de proprietati terapeutice, printre acestea numarandu-se si reducerea senzatiei de mancarime si inflamatiei pielii in zonele afectate de intepaturi de tantari.

Poti aplica direct o bucatica de planta pe veziculele formate pe piele, in situatia in care ai aloe in casa, sau poti folosi geluri ori unguente care sunt facute din aloe vera.

Pasta de dinti

Pasta de dinti este un alt remediu naturist extrem de eficient in tratarea ciupiturilor de tantari.

Are efecte imediate de calmare a pruritului cauzat de intepaturi. Menta continuta de acest produs este cea care actioneaza impotriva inflamatiei si reduce mancarimea.

Aplica o cantitate mica de pasta de dinti direct pe zona unde copilul a fost ciupit si las-o pana se usuca.

Otet de mere

Otetul de mere actioneaza imediat in reducerea umflaturii pielii provocate de intepaturi, dar si in ameliorarea celorlalte simptome neplacute.

In cazul in care micutul are doar 2-3 ciupituri, aplica o cantitate mica de otet direct pe veziculele formate pe piele. Daca pielea a fost "taxata" in mai multe locuri de aceste insecte, este recomandat sa ii faci copilului o baita calda, si sa torni in cadita doua cani si jumatate de otet.

Lamaie

In cazul in care ciupiturile de tantari sunt neglijate si micutul isi face rani pe piele din cauza scarpinatului, apare riscul infectiei. Pentru prevenirea acestui pericol, este important ca micutul sa nu puna mana pe zona afectata si sa nu irite pielea prin scarpinare.

Lamaia este fructul care te ajuta sa diminuezi riscul de infectie, deoarece reduce senzatia de mancarime, simptomul care il provoaca pe prichindel sa se scarpine si sa produca iritatii. Taie o felie de lamaie, decupeaza o bucata de pulpa si freaca zona inflamata cu ea.

Bicarbonat de sodiu

Un alt remediu simplu contra ciupiturilor de tantari este o pasta formata din bicarbonat de sodiu si apa. Amesteca cele doua ingrediente intr-un recipient mic si aplica pasta formata direct pe zonele afectate de intepaturi. Micutul tau se va simti mult mai bine, deoarece simptomele neplacute vor disparea aproape imediat.

Miere

Daca nu ai la indemana bicarbonat de sodiu, aloe vera sau alte produse naturiste care sa il calmeze pe micut si sa il impiedice sa se scarpine fara incetare in zonele in care a fost ciupit de tantari, poti opta si pentru miere.

Pe langa efectul de calmare a mancarimilor si inflamatiilor, mierea are si proprietati antibacteriene, functionand ca un dezinfectant local. Aplica o cantitate mica de miere direct pe intepaturi.

Ovaz

Ovazul este util in combaterea inflamatiei si calmarea usturimii sau a durerilor provocate de intepaturile de tantari.

Se recomanda bai calde, in care se adauga aproximativ doua cani de ovaz si in care copilul este lasat sa stea cateva minute, poate chiar un sfert de ora.

Remediul este util atunci cand copilul prezinta mai multe intepaturi de tantari, in mai multe zone ale corpului.

Coaja de banane

Interiorul cojii de banane s-a dovedit a fi un remediu naturist eficient impotriva muscaturilor de tantari. Aceasta contine potasiu si antioxidanti utili in alinarea disconfortului provocat de aceste ciupituri.

Tantarii reprezinta unul dintre cosmarurile verii pentru sanatatea copiilor. Cu cat este mai cald afara, cu atat mai mult aceste insecte se inmultesc si invadeaza natura.

Tu ce solutii sau trucuri naturiste folosesti pentru a reduce din disconfortul provocat de intepaturile de tantari? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intepaturi tantari

Articole recomandate

Citeste si despre