5 idei sa faceti sport in familie

/ / Modificat: 2012-09-18
5 idei sa faceti sport in familie

De cele mai multe ori, chiar si tie iti este greu sa te urnesti si sa faci sport si ai impresia ca nu o sa reusesti nici in ruptul capului sa ii convingi pe toti membrii familiei sa faca miscare odata cu tine! Ceea ce nu stii este ca sportul sau miscarea fizica facuta in familie este mult mai distractiva si productiva decat cea facuta individual! Iata cateva secrete prin care sa faceti din sportul in familie nu doar o activitate fizica constanta, ci o distractie pe cinste!

Dansati... oricand, oricum!

Dansul este cea mai relaxanta, distractiva si eficienta forma de miscare fizica pe care o puteti face in familie.

Asadar, oricand aveti putin timp liber, dati drumul la piesele favorite si incepeti sa faceti cele mai hazlii, interesante si energice miscari de dans. Faceti-va o rutina din a dansa zilnic, cate 15 minute.

Nu ratati nicio plimbare de seara!

Zilnic, aduna toti membrii familiei laolalta si mergeti la o plimbare scurta prin cartier sau prin parc. Nu trebuie sa fie foarte lunga. Daca aveti si un caine, ati gasit pretextul numai bun sa iesiti afara.

Circa 20-30 de minute sunt suficiente pentru ca organismul vostru sa va multumeasca pentru portia de energie si buna dispozitie pe care o primiti.

In plus, in timpul plimbarilor in familie, va puteti apropia mai mult de copii, puteti dezbate probleme si confuzii si va puteti consolida relatia.

Incercati cate un sport nou in fiecare weekend!

Programati-va ca in fiecare weekend sa va distrati si destindeti incercand tot soiul de antrenamente sportive interesante.

Un weekend va puteti "delecta" cu tehnici si exercitii yoga, in altul cu fitness sau aerobic, apoi puteti trece si la sporturi de tip volei, inot, fotbal, baschet sau alte forme de antrenament.

Important este sa nu treaca niciun weekend fara sa fi incercat si exersat macar un tip de sport, sambata si duminica. Puteti chiar sa cititi despre sportul respectiv, sa urmariti filmulete despre principalele reguli si cum se practica el etc.

Cine stie, la un moment dat, prichindelul tau ti-ar putea spune ca si-a descoperit un sport preferat, pe care vrea sa il practice constant.

Nu ratati intrecerile sportive din oras!

Ori de cate ori e vreo cursa de alergat, de ciclism sau de alta natura, care se organizeaza in orasul vostru, cu scop caritabil sau nu, mergeti in familie si inscrieti-va.

Aflati din timp cand sunt aceste evenimente, pentru a avea timp sa va antrenati bine si sa iesiti fruntasi in acea cursa!

Mizeaza pe eficienta activitatilor de curatenie!

Activitatile de curatenie nu sunt cele mai agreabile si interesante activitati cu care sa ii susciti interesul copilului pentru sport. Insa cu putina iscusinta si cu ajutorul a cateva trucuri pot deveni adevarate exercitii fizice.

Atat tu, cat si ceilalti membri ai familiei puteti face curatenia pe ritmuri de dans sau puteti organiza intreceri pentru a vedea care termina primii, contra unui premiu sau a unei recompense.

Exista o multime de jocuri si idei prin care poti transforma activitatile de curatenie intr-o forma de miscare fizica si le poti face atractive pentru cel mic.

Voi cum faceti sport in familie? Care este activitatea fizica sau sportul preferat al vostru? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport familie Activitati sport familie Miscare fizica copii Sport copii Activitati de familie

Articole recomandate

Citeste si despre