12 sfaturi utile de la specialist pentru o casnicie de durata

/ / Modificat: 2017-08-09
12 sfaturi utile de la specialist pentru o casnicie de durata

Rata divorturilor este in continua crestere in ultimii ani. In tari precum Belgia, Spania sau Portugalia, peste 60% dintre cuplurile casatorite au sfarsit printr-o despartire. In tara noastra, procentul este mai scazut si se situeaza intre 25-30%.

O despartire este dureroasa si ii afecteaza nu doar pe cei doi soti, ci si pe ceilalti membri ai familiei.

Iata cateva secrete pe care le-au invatat de-a lungul timpului avocatii specializati in divorturi despre o casnicie de durata!

Casnicia presupune munca din partea amandurora

Intrati in mariaj cu ideea ca veti avea de lucru in fiecare zi la voi si la relatia voastra. La inceput totul este numai lapte si miere, insa in timp micile diferente de opinie dintre voi vor eroda relatia.

Nu ignorati problemele, ci tratati-le odata ce apar si comportati-va unul cu celalalt de parca ati fi la prima intalnire mereu.

Nu considera fiecare lucru pe care il face partenerul pentru tine de la sine inteles, observa-i eforturile si multumeste-i ori de cate ori ai ocazia.

Obisnuieste-te cu ideea ca partenerul tau nu se va schimba

Daca partenerul tau are o hiba comportamentala foarte deranjanta pentru tine, trebuie sa te obisnuiesti cu ea sau sa abandonezi ideea de casnicie.

Lucruri care la inceput sunt doar putin enervante, te vor scoate din minti dupa ani de zile, iar sansele ca persoana de langa tine sa se schimbe sunt extrem de mici.

Contract prenuptial - da sau nu?

Tot mai multe cupluri iau in calcul semnarea unui contract prenuptial. Desi el iti pune la adapost conturile din banca si bunurile, este un semnal de alarma pe care voi insiva il trageti de la bun inceput.

Cel care vine cu ideea unui astfel de contract cu siguranta s-a gandit la o eventuala despartire, fapt ce contravine cu mariajul, care este un angajament pentru intreaga viata.

Semnarea unui contract de acest fel este o miscare pe care o fac oamenii prevazatori si practici, insa adevaratii oameni de succes asteapta pana intalnesc persoana in care au deplina incredere.

Banii sunt adesea marul discordiei

Ne place sau nu, banii sunt extrem de importanti in viata noastra si dicteaza mare parte a vietii. E important sa alegi un partener de viata care iti impartaseste viziunea despre bani.

Daca o persoana este innebunita dupa cumparaturi, in timp ce cealalta calculeaza fiecare centima la supermarket, parteneriatul dintre ei s-ar putea sa nu dureze intreaga viata.

Cresteti impreuna

Daca unul dintre parteneri este extrem de ambitios si vrea in permanenta sa se perfectioneze si sa se auto-depaseasca, un partener care isi pierde timpul pe canapea devine greu de suportat.

Mai mult decat atat, sotii se indeparteaza unul de altul din cauza ca apar si interese diferite. Tineti cont si de aceste lucruri cand decideti sa va petreceti tot restul vietii impreuna.

Apelati la consilierea de cuplu

Intalnirile periodice cu un terapeut de cuplu va pot ajuta nu doar sa depasiti unele probleme, ci si sa preveniti neintelegeri pe viitor. Terapeutul va va ajuta sa comunicati mai bine intre voi si sa va vocalizati nevoile.

Cel putin o zi libera pe saptamana

O relatie puternica se traduce si prin timp petrecut impreuna. Munca in exces, desi inseamna stabilitate financiara, poate sa va rapeasca din timpul pe care vi-l dedicati unul celuilalt.

Asigurati-va ca petreceti cel putin o zi pe saptamana impreuna, zi pe care sa o petreceti cum vreti voi.

Un hobby comun

Nu e neaparata nevoie sa aveti multe lucruri in comun, dar este de preferat sa aveti macar un hobby care sa va starneasca amandurora interesul.

Pasiunile ne consuma cea mai mare parte a timpului liber, si de aceea ar fi bine sa gasiti un punct comun cand vine vorba despre aceste activitati.

Faceti dus sau baie impreuna o data pe saptamana

In agitatia de zi cu zi, e greu adesea sa gasiti un pic de timp sa discutati. Faceti un dus sau o baie impreuna o data pe saptamana.

E vorba despre timpul vostru intim si special impreuna, in care puteti sa vorbiti despre orice si nu va va afecta programul zilnic pentru ca rezolvati doua lucruri deodata.

Nu uitati de sex

Sexul va ajuta sa va relaxati si sa fiti mereu conectati. Inseamna atat placere fizica, dar si o apropiere pe care nu o aveti cu nimeni altcineva.

Faceti dragoste cel putin o data pe saptamana pentru a nu pierde aceasta conexiune, dar si pentru a scapa de tensiune si de a va bucura de momente pline de pasiune impreuna.

Tineti minte ca nimeni nu poate inlocui un partener iubitor

Dupa ani de relatie, ideea unei aventuri de o noapte nu mai pare atat de nebuneasca. Tineti minte insa cata durere ii provocati partenerului vostru de viata si nu uitati ca persoana noua si interesanta care va da acum fluturasi in stomac si va face sa uitati de familie, nu va mai fi aceeasi peste ani.

Nu renuntati la primul semnal de alarma

In viata va veti confrunta cu momente frumoase, dar si cu unele decizii dificile si grele. Vor fi perioade in care problemele se aduna si nu va mai intelegeti deloc. Nu renuntati fara sa luptati pentru relatia si pentru familia voastra.

Ce parere ai despre sfaturile specialistilor? Crezi ca sunt de ajutor pentru cuplurile care intampina probleme in mariaj? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casnicie Cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre