Cum economisesti bani pentru bebelusul tau?

/ / Modificat: 2011-11-28
Cum economisesti bani pentru bebelusul tau?

Costurile implicate de sarcina, nastere, precum si de cresterea si ingrijirea unui bebelus pot coplesi si falimenta rapid bugetul oricarei familii. Indiferent de venituri sau de cat de mult "strangi punga", cheltuieli apar la tot pasul. Lipsa finantelor ti-ar putea induce un nivel exagerat de stres si anxietate, ceea ce ti-ar putea altera considerabil starea. Iata cum poti economisi bani atunci cand ai un bebelus!

Calculeaza acum!

Cat costa educatia copilului tau?

Nu cumpara niciodata prea multe haine!

E greseala multor parinti! Aceea de a umple doldora dulapul de hainute pentru bebelusii lor! E adevarat ca sunt dragute, ca exista o multime de modele si ca sunt tentante. Insa bebelusul tau creste foarte repede in primul an de viata si te vei trezi ca pe multe nici nu va apuca sa le poarte. Limiteaza-te la strictul necesar!

Urmareste reducerile si targurile pentru bebelusi!

Strange banuti, fa economii si profita de reducerile de pret si de targurile organizate cu produse pentru bebelusi. Preturile sunt mult mai mici decat in magazinele obisnuite si ai ocazia sa economisesti banuti pentru micutul tau.

Alege scutece refolosibile!

Este o investitie un pic mai mare la inceput, insa te scuteste de o multime de costuri ulterioare. Nu mai trebuie sa cumperi pachete intregi de scutece, ci sa le schimbi la o anumita perioada pe cele refolosibile. Si unde mai pui ca sunt si ecologice!

Alege carucioare si scaune de masina ajustabile!

In acest fel, nu vei fi nevoita sa cumperi altele atunci cand micutul tau va creste, ci doar sa ajustezi inaltimea sau latimea lor astfel incat sa fie confortabile micutilor.

Alege patut ajustabil si alte piese de mobilier multifunctionale!

Concentreaza-te atunci cand cumperi piese de mobilier pe utilitatea si pragmatismul lor. Daca investesti la inceput mai mult intr-un patut care se poate transforma ulterior in pat pentru copii mai mari, scutesti cheltuieli. Este valabil si in cazul altor piese de mobilier si produse pentru bebelus.

Alege calitatea in detrimentul pretului sau cantitatii!

Multi parinti se feresc sa cumpere anumite produse bune si calitative pentru bebelusi din cauza pretului ridicat. Toti vizeaza o oferta de pret cat mai buna atunci cand cumpara! Insa de multe ori este mai bine sa investesti putin mai multi bani in calitate pentru ca asigura durabilitatea si eficienta produsului, dar mai ales siguranta bebelusului.

Creeaza manual jucarii unicat pentru copil!

Renunta la a mai da banii pe zeci de jucarii, multe dintre ele inutile. Pune-ti imaginatia la incercare si, cu putine materiale la dispozitie, poti crea propriile jucarii pentru micut. Ieftin, unicat si de cele mai multe ori sigur. Pe masura ce micutul creste, implica-l in realizarea jucariilor.

Foloseste-te de internet si de experienta altor mamici din diverse comunitati online!

Pentru a afla sfaturi, recomandari, concursuri si oferte de ultima ora care privesc bebelusii, apeleaza la internet. Este una dintre cele mai simple si ieftine metode de a te pune la curent cu tot ce ai nevoie, chiar si cu sfaturi medicale usoare. Atentie insa, acestea nu inlocuiesc sfatul avizat al unui medic. Comunitatea Copilul.ro iti sta la dispozitie!

Participa la concursuri pentru bebelusi!

Concursurile pot fi o sursa esentiala de produse pentru bebelusi. Asa ca, atunci cand gasesti putin timp liber nu ezita sa click-uiesti cele mai recente si interesante concursuri pentru mamici si pitici. Te poti alege cu scutece, laptic, alimente, dar si clase de gimnastica pentru voi sau cu invitatii la diverse evenimente interesante.

Acum pe forumul Copilul.ro poti participa la concursul sponsorizat de BRD Asigurari de Viata: Concurs: Mos Craciun, eu am vise mari!

Nu ezita sa accepti ajutoarele prietenilor sau rudelor!

Este posibil sa ai in sanul familiei sau in randul prietenilor alti parinti ai caror copii au crescut mari. Acestia iti pot oferi hainute si alte produse gratis pentru a le folosi pentru bebelusul tau. Nu iti fie jena si nu refuza ajutorul! Scutesti o multime de cheltuieli si poti investi banutii in altceva pentru bebelusul tau!

Prepara mancarea pentru bebelusi acasa!

Odata cu inceperea diversificarii, este recomandat sa eviti cumpararea piure-urilor si a borcanaselor cu preparate pentru bebelusi. Sunt bani irositi! Este mult mai sanatos si ieftin sa i le faci cu mana ta!

Alapteaza... cat poti de mult!

Nu inseamna ca trebuie sa te fortezi sau sa depui eforturi speciale in a-ti prelungi lactatia. Insa atata timp cat ai lapte profita de el pentru a hrani bebelusul cat de mult poti. Este gratis, sanatos si remarcabil in cresterea copilului.

Cumpara hainute si produse in culori neutre!

Chiar daca ai o fetita, incearca sa ii imbogatesti garderoba si stocul de produse si in alte culori decat roz. Cu cat alegi culori unisex, cu atat vei scapa de multe cheltuieli daca vei mai face un bebe si va fi baiat, de exemplu. I se vor potrivi o multime de hainute si de produse de la surioara lui.

Mergi la cumparaturi alaturi de o mama cu experienta!

Mergi la cumparaturi sau sfatuieste-te cand vine vorba de noi achizitii pentru bebe cu o mama trecuta prin toate aceste demersuri. O mama cu experienta va sti exact unde, cum si cand apar reduceri, care sunt magazinele ieftine, dar au calitate buna etc.

Urmand toate aceste sfaturi, vei reusi sa pui deoparte banuti pentru viitorul copilului tau! Dar cea mai buna solutie cand vine vorba de economiile pentru viitorul copiilor ramane un cont special destinat acestui lucru.

Planul de economisire pentru educatie EduPlan, oferit de BRD Asigurari de Viata, este un plan de economisire pe termen mediu si lung, care va ajuta sa acumulati banii necesari pentru cheltuielile esentiale din perioada studiilor copilului, cand acesta depinde financiar de familie, sa transformati in realitate visele lui si sa ii puteti oferi un viitor sigur din punct de vedere financiar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre